Hozzávalók:
a piskótához:
15 dkg kókuszreszelék
1 dkg konjac liszt
8 tojás
10 dkg eritrit
8 evőkanál víz
a kakaós részhez:
1 dkg holland kakaó
1 evőkanál víz
A kókuszreszeléket kávé darálóban, vagy késes aprítóban finomabb szemcséjűre őröljuk. Összekeverjük a konjac liszttel. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a vízzel kihabosítjuk. A fehérjéből az eritrittel tejfölnél kicsit sűrűbb habot verünk. A verést folytatva hozzáadjuk a vizes tojássárgáját, végül habverővel óvatosan hozzáforgatjuk a kókuszos keveréket (azért habverővel, mert így a kókusz és a konjac nem tud csomós maradni). 25 x 25 centis sütőpapírral bélelt formába töltjük a massza háromnegyedét. A maradékhoz hozzáforgatjuk a kakaót és a vizet. Rácsorgatjuk a fehér részre. Villával spirál szerűen, márványosra forgatjuk a két réteget. Alufóliával letakarva, 175 fokos sütőben 20 percig sütjük, majd a fóliát eltávolítva további 20 percig. Kihűtjük. 16 kockára vágjuk (én a széleit szépen levágtam) és már fogyaszthatjuk is.
Tücsökbogár?
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként a cukrot is hozzáadjuk. A lisztet a sütőporral és a kókuszreszelékkel összekeverjük, majd óvatos mozdulatokkal – hogy ne törjük – hab...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Kibélelünk egy formát (20x20), vagy akár jégkrémes dobozt Folpackkal vagy sütőpapírral (mindkettő alkalmas a célra). Illetve ha hengerformát szeretnénk, akkor előkészít...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűElkészítése Először a krémet készítjük el, mert annak hűlni kell. A lisztet simára keverjük a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folytonos keveréssel sűrűre főzzük. Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sűrített tejet a cukorral és habtejszínnel felforraljuk, és folyamatosan keverjük, amíg aranybarna lesz. Hűlés közben sűrűsödik. A vajat a cukorral összekeverjük és a tojásokat...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes