-Piskóta:
4 db tojás
5 e.k. gesztenye liszt
4 e.k. eritrit
csipet szódabikarbóna és só (a tojásfehérjéhez)
1 e.k. citromlé, ebből a hagyományos tojásszétválasztós technikával piskótát készítünk. 18-20 cm-es formában, 180°C-on 20-25'-ig.
-A gyümölcsös rész:
500 gr magozott meggy
1 1/2 .e.k. zselatin
2-3 e.k. eritrit (a meggytől függ milyen édes)
őrölt vanília és szegfűszeg ízlés szerint
2 e.k. rum(ez természetesen elhagyható de nagyon finom vele).
A gyümölcsöt felforraljuk míg levet enged majd fűszerezzük és a végén belekeverjük a zselatint. Hideg vízben, majd hűtőben dermedésig lehűtjük.
Ha a piskóta kihűlt kettévágjuk és a tortaformába rétegezzük:
piskóta, gyümölcs,piskóta.
-Csokis krém a tetejére:
1 1/2 dl cocomas + 50 gr étcsoki+ ízlés szerint édesítő(nálam 1 e.k. eritrit). Ez összemelegítjük és kihűtve lekenjük a torta tetejét.--
Kozári Valéria
A tészta hozzávalóit összemorzsolom-gyúrom, kinyújtom, és egy kapcsos tortaformát kibélelek vele. A kockára vágott almát nyersen a tésztára teszem A pudingokat a borral, cukorr...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűKaramellás krém: A pudingport a cukorral/édesítővel a tejben csomómentesre keverem, sűrű pudingot főzök és kihűtöm. Beledolgozom a habosra vert vajat, majd krémesre keverem a kihű...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és hagyjuk langyosra hűlni. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját, a puha vajat és a cukor egyharmad részét habosra kikeverjük, és lassan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótát a megszokott módon, tortaformában megsütjük. A krémhez a pudingokat, tejjel és cukorral megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt pudingokhoz a margarint habverővel hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű