Hozzávalók:
- 1.5 dl méz
- 2 dl víz
- 2 csapott tk. zselatin
- csipet só
- 2 ek. citromlé
- bambuszrost liszt a forgatáshoz
- opcionális: természetes ételszínező (céklapor, gránátalmalé, meggylé, stb.)
A méz mennyisége miatt erősen kompromisszumos édesség, én azonban az adventi időszakban 1-2 darabot igenis bevállalok, a mézeskaláccsal együtt – a hedonizmus oltárán áldozva :D
Egyébként eléggé kiadós mennyiség, szóval sokfelé oszlik a méz, ezt mindenki maga tudja, kinek – kinek mennyi fér bele.
Fél dl vízben feloldjuk a zselatint és félretesszük.
Egy kisebb lábasba öntjük a maradék vizet, a sót, a mézet és a citromlevet, majd kis lángon melegíteni kezdjük, folyamatosan kevergetjük.
Mielőtt forrni kezd, hozzáadjuk a vízzel elkevert zselatint és legalább langyosra hűtjük.
Egy magas falú tálba öntjük, kézi mixerrel habosra keverjük és szilikonos formákba, vagy sütőlappal bélelt tepsibe öntjük.
A sütőlapot feltétlen kenjük ki alaposan kókuszolajjal, hogy biztosan ne ragadjon bele!!
Pár órát pihentessük a hűvösön, ezután vizes késsel tudjuk szeletelni.
Bambuszrost lisztbe forgatjuk.
http://palanett.blog.hu/2016/11/27/pillecukor_paleo
Vegyünk elő egy tortilla lapot és kenjük meg mogyorókrémmel. Tegyük a közepére a meghámozott banánt és szorosan tekerjük fel. Szeleteljük fel kb. 1.5 cm-es vastagságúra és már tála...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral habosra kavarjuk, majd a tojásokat is hozzáadjuk. A joghurtot is belekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is hozzáadjuk, a vaníliaaromával ízesítjük. A tészta...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tepsit vajjal vékonyan kikenjük, a sütőt 180 fokra melegítjük. A lisztet, a cukrot, a sót, a tojásokat a tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a vaníliát és a túrót és az e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPalacsinta A palacsintához simára keverjük a lisztet a tejjel, tojásokkal, csipet sóval és olajjal. 30 percet pihentetjük hűtőben. 8-10 palacsintát sütünk belőle. Töltelék A töl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű