menu

Családireceptkönyv.hu

FELHŐKENYÉR


Írta:

Elk. idő: 15 perc
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 tojás
2 evőkanál görög joghurt v. mascarpone
1 nagy csipet só
1 nagy csipet szódabikarbóna
fűszerek ízlés szerint

Elkészítés:


A tojások sárgáit habosra keverjük a sóval, a joghurttal (v. mascarponéval), a fehérjéket pedig a szódabikarbónával. Ízlés szerint fűszerezhetjük.
A felvert habot lazán hozzáadjuk a sárgájához. Sütőpapírral kibélelt tepsibe 4 körbe tesszük a masszát, majd előmelegített 180 fokos sütőben, 15 perc alatt megsütjük.
Össze fog esni!

Trükkök, tippek, praktikák:


1 db kenyérke tápértéke:
61.2 kcal, 1 g CH, 4,1 g fehérje, 4,5 g zsír

FELHŐKENYÉR

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Sajtfondü
Sajtfondü

1. A sajtokat reszeljük le nagy lyukú reszelőn, vagy vágjuk apró kockákra! A sajtnak szobahőmérsékletűnek kell lennie, így várjunk vele, amíg kissé felmelegszik. 2. Egy kisebb láb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Bundáskenyér sütőben
Bundáskenyér sütőben

A tepsit terítsd be a sütőpapírral, majd rakd rá a kenyeret, A tojást felvered, hozzáadod a tejfölt, majd jól keverd el, aztán tegyél bele mindent, amit előkészítettél. Ezt kanalaz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
TOTU
TOTU

A tojás fehérjét pici sóval verd fel kemény habbá A műanyag tálat a habbal tedd mikróba, és a legalacsonyabb fokozaton süsd meg 3 perc alatt, vagy vízben galuskázva főzd meg, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Erdélyi májas hurka
Erdélyi májas hurka

A májat a tüdővel és a tokaszalonnával együtt enyhén sózott, bő vízben, fedő alatt puhára főzzük. A megmosott rizst az abalével felengedjük és félpuhára főzzük. A finomra vágott ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk