menu

Családireceptkönyv.hu

SAJTOS CSIRKEMELL FALATOK


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db csirkemell filé
1 evőkanál Norbi liszt
1 db tojás
0.5 dl tej
10 dkg sajt (reszelt vagy tömlős natúr)
2 gerezd fokhagyma
só, bors ízlés szerint

olaj v. zsír a sütéshez

Elkészítés:


A csirkemelleket falatkákra vagdaljuk.
A lisztből, tojásból, tejből sűrű palacsintatésztát kavarunk.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, borsot, sót és a sajtot.
A husikat belekeverjük a masszába, és villával egyenként forró olajban rakjuk és kisütjük. Vigyázzunk, ne érjenek egymáshoz, mert könnyen összeragad.

Trükkök, tippek, praktikák:


Köretként most kelkáposztapüré volt a hús mellé.
Egy fél fej kelkáposztát sós, borsos, fokhagymás, őrölt köményes vízben megfőzünk, botmixerrel pürésítjük, majd kevés vajjal krémesre keverjük.

Nyers alma-cékla salátával isteni finom. 2 kisebb céklát és 1 zöldalmát lereszelünk. Ízesítjük őrölt köménnyel, sóval, borssal, balzsamecettel és pici lovely sweettel. Kicsit állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

SAJTOS CSIRKEMELL FALATOK

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek, Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Túrótorta
Túrótorta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Gyoza(indiai étel)
Gyoza(indiai étel)

elkészítés Gyoza tészta: Olyan tésztát gyúrjunk a hozzávalókból, hogy az ne legyen ragacsos, s az állaga olyan puha legyen, mint a fülcimpa. Takarjuk le a tésztát nedves k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Rakott gulyás füstölt szalonnával
Rakott gulyás füstölt szalonnával

A marhahúst megmosunk, felkockázzuk és egy részét kizsírozott tűzálló tálba tesszük. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, karikára vágjuk és a húsra egy sor burgonyát rakunk. Ezu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemellfilé olaszosan
Csirkemellfilé olaszosan

A csirkemelleket szeleteljük fel vékony egyforma szeletekre, és kicsit veregessük ki két fólia között. De csak kicsit, ne verjük szét a húst. A húsokat enyhén sózzuk, borso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk