menu

Családireceptkönyv.hu

ZSERBÓ (Édesanyám receptje)


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


35 dkg liszt, 20 dkg vaj (v. margarin), 1 dkg élesztő, pici tej, 1 kk szódabikarbóna, 1 ek. cukor, 1 cs. vanília, 1 egész tojás és egynek a sárgája
25-30 dkg darált dió
25-30 dkg porcukor
1 üveg házi baracklekvár
1 db 10 dkg-os étcsokoládé
1-2 ek. étolaj

Elkészítés:


35 dkg lisztet 20 dkg vajjal (v. margarinnal) elmorzsolunk, hozzáadunk 1 dkg – kevés tejben felfuttatott élesztőt, 1 kk szódabikarbónát, 1 ek cukrot, 1 cs vaníliát, 1 egész tojást és egynek a sárgáját. Jól kidolgozzuk és 3 részre osztjuk, nagyon vékonyra sodorjuk. Az első lapot beletesszük egy sütőpapírral bélelt tepsibe (akár gáztepsibe is), megkenjük baracklekvárral (de csináltam már meggy-, szilva- és almalekvárral is).
25-30 dkg darált diót összekeverünk 25-30 dkg porcukorral. Felét rászórjuk a lekvárral megkent lapra, rátesszük a második lapot, azt is megkenjük lekvárral és meghintjük a cukros dióval. A harmadik lap következik. Fél órát pihentetjük, azután sütjük.
Ha kihűlt, csokimázzal leöntjük (gőz fölött felolvasztunk 10 dkg tortabevonót, hozzáadunk 1-2 ek olajat és a sütire kenjük).

Trükkök, tippek, praktikák:


A diót pörköljük meg (sütőben, tepsibe szórva) és úgy daráljuk le.
A baracklekvárt bolondítsuk meg egy kis rumaromával.
Mindkettő remek ízkombinációt ad a sütinknek!

ZSERBÓ (Édesanyám receptje)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Kijevi sütemény
Kijevi sütemény

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 órára hidegre tesszük. 3 részre osztva kinyújtjuk, és mindháromra elosztva rákenjük a 4 tojás fehérjéből és a 15 dkg cukorból vert...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Évi almáspitéje
Évi almáspitéje

A lisztet elegyítjük a porcukorral és a sütőporral, majd alaposan elmorzsoljuk a zsírral. Ezután simára gyúrjuk a tojások sárgájával és a tejföllel. Ha a tészta összeállt, becsomag...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karácsonyra is gesztenyés pathé…
Karácsonyra is gesztenyés pathé…

Először is melegítsd elő a sütőt 200 C-ra. A vajat habosítsd ki a gesztenyepürével .Ha felhabosodott, további habosítás mellett, vékony sugárban csurgasd hozzá az egész tojást,...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Almás rizsfelfújt
Almás rizsfelfújt

A mazsolát megmossuk. A vaníliát behasítjuk, és a tejjel, sóval és margarinnal felfőzzük. Utána hozzáadjuk a rizst és lassú tűzön megfőzzük. Kiszedjük a vaníliát. Az almákat meghá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk