menu

Családireceptkönyv.hu

3 OKOS TIPP HAL GRILLEZÉSÉHEZ


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


https://www.vegeta.hu/hu/aktualitas/4-egyszeru-tipp-hogyan-lehet-tokeletesen-halat-grillezni

Elkészítés:


Átlagban meglehetősen kevés halat fogyasztunk, mi magyarok, de a grillezett halak esetében még rosszabb az arány. Nagyon óvatosan kell velük bánni, könnyen szétesnek és túlsülnek, és az sem ritka, hogy a tűztérben landol a finom fogás. De nem kell ennek így lennie, jöjjön pár hasznos tipp a halkészítéshez.









A bőr maradjon



Könnyebb bánni a hallal és nem is esik szét olyan könnyen, ha a bőr egyben tartja a húst. Pucolni tehát lehet, sőt, meg is kell szabadulni a pikkelyektől, de teljesen lenyúzni a halat nem érdemes. Ezt a tálaláskor is meg tudod tenni, ráadásul könnyebb is olyankor.







Használj grillkosarat



A zárható grillkosarak nem a multik gonosz találmánya, hogy újabb felesleges termékeket sózzanak a gyanútlan vásárlóra, hanem valóban hasznos segédeszközök. A beolajozott kosarakhoz nem ragad a hal, és abban is biztos lehetsz, hogy nem esik a tűzbe a készülő finomság. Az már csak ráadás, hogy a halak megfordítása is gyerekjáték a szerkezettel.



Figyelj a vastagságra



Hogy kellően zamatos és szaftos maradjon a hal a grillen is, figyelj a hal vastagságára. Semmiképpen ne válassz vékony (1,5 cm vastagságnál kisebb) szeleteket, mert a végeredmény egyszerűen nem lesz olyan ízletes. 2 cm-es halvastagsággal már nem tévedhetsz, de mehetsz e fölé is, ha alacsonyabb hőfokon sütsz. Ha ennél kisebb halat szeretnél vagy haldarabok állnak csak a rendelkezésedre, akkor használj falapot és süsd azon, vagy készíts halkebabot nyárson.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ganache (ganázs)
Ganache (ganázs)

1, Egy mélyebb edényben törjük össze a csokoládét. 2, A tejszínt melegítsük fel forráspontig, majd öntsük a csokoládéra. 3, Egy kicsit hagyjuk állni, majd fakanállal keverjük add...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Andrea
Bazsalikomos húsgolyók gombamártásban
Bazsalikomos húsgolyók gombamártásban

A vöröshagymát, a fokhagymát és a bazsalikomot apróra vágjuk, és hozzáadjuk a darált húshoz, ízlés szerint sózzuk, és megszórjukőrölt borssal. Alaposan összegyúrjuk, és ha szüksége...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Baconos főzelék-feltét
Baconos főzelék-feltét

Annyit készíthetünk belőle, ahány főre készítjük az ételt. Ha egyedül vagyunk, akkor akár 2 db-ot is süthetünk gyorsan és egyszerűen. Vajazzuk ki a muffin sütőt, ezután béleljük k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Vega pásztorpite gombával
Vega pásztorpite gombával

A megtisztított vöröshagymát felkockázzuk, kevés olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát, az apróra vágott sárgarépát, és néhány percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, zúzott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk