A hentesnél: merjünk kérdezni
Ha vásároltunk már hentesnél vagy piacon nem előrecsomagolt húst, például csülköt, bizonyára találkoztunk a bőrre nyomott pecséttel. Abban az esetben, ha ez ovális alakú, felső harmadában HU vagy a tagállamok valamelyikének ISO kódja, közepén szám, alsó harmadában EK, EC, EC... stb szerepel, ez azt jelenti, hogy az az állati test, amelyből a csülök származik átesett a hatósági állatorvos által végzett húsvizsgálaton, és fogyasztásra alkalmas.
Ha a kötelező ovális jelölésen kívül S-E-U-R-O-P bélyegzést is találunk, ez azt jelenti, hogy minősítették a sertést (hús-zsír arány alapján, ahol az S a legjobb a P a legrosszabb minősítés) a kereskedelmi forgalomba kerülés előtt.
1. A sajtot sajtreszelőn lereszeljük, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. 2. Teáskanálnyi adagokból golyókat formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk, majd lefagyasztjuk őket. 3....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót tegyük egy tálba, majd villával kicsit nyomkodjuk össze, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok. Ezután adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, egy csipet s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót egy tejforraló lábasban villával összetörjük, hozzáadjuk a tejet és felforraljuk, míg elválik a savó. Gézkendőn keresztül leszűrjük, hagyjuk kicsepegni és visszatesszük a l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA reszelt sárgarépából kicsit kinyomkodjuk a levet, de ne legyen csontszáraz. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a sóval felverjük kemény habnak. A sárgákat kikeverjük a szód...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű