1 kg leveshús
15 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg zeller
10 dkg gomba
1 csokor petrezselyem
1 fej hagyma
só
bors
3 tojásfehérje
30 dkg darált marhahús
1 evőkanál paradicsompüré
1. A húst hideg vízben feltesszük főni. Nem szabad forrnia, csak folyamatosan gyöngyözni. A keletkező habot leszedjük a tetejéről.
2. Fél óra után beletesszük a megtisztított zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, és 2 órán keresztül főzzük.
3. A levest leszűrjük, hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor kihűlt, a zsiradékot leszedjük a tetejéről.
4 A tojásfehérjéket enyhén felverjük, hozzáadjuk a paradicsompürét és a darált marhahúst, a hideg levesbe tesszük. Nagyon lassan elkezdjük melegíteni, folyamatosan kavargatva. Amikor feljött a tetejére, abbahagyjuk a kavarást, és hagyjuk gyöngyözni 2 órát
Szőrszitán vagy pelenkán óvatosan átszűrjük.
A káposztát, burgonyát kockákra vágjuk. A vöröshagymát, fokhagymát apróra vágjuk. A virslit felkarikázzuk. A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük. Rátesszük a fokhagymát, hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 220C fokra (alul/felül üzemmódban). A karfiolt közepes méretű rózsákra szedjük, a rózsákat pedig hosszant félbevágjuk. Egy uzsonnázótasakba tesszük, hozzáadju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz előző este beáztatott babot, a sárgarépát, fehérrépát és a felaprított hagymát, valamint a csülköt (vagy füstös kockát) hideg vízbe tesszük, sózzuk, borsozzuk. Lassú tűzön fedő...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesLeves: a csirkemellet megtisztítjuk a hártyáktól, megmossuk, és 5 literes fazékban feltesszük főni. A jó húsleves lényege, hogy a húst feltesszük a vízben főni, amikor felforrt, má...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű