menu

Családireceptkönyv.hu

DUPLA ERŐLEVES – ÜNNEPI KIADÁSBAN


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg leveshús
15 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg zeller
10 dkg gomba
1 csokor petrezselyem
1 fej hagyma

bors
3 tojásfehérje
30 dkg darált marhahús
1 evőkanál paradicsompüré

Elkészítés:


1. A húst hideg vízben feltesszük főni. Nem szabad forrnia, csak folyamatosan gyöngyözni. A keletkező habot leszedjük a tetejéről.

2. Fél óra után beletesszük a megtisztított zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, és 2 órán keresztül főzzük.

3. A levest leszűrjük, hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor kihűlt, a zsiradékot leszedjük a tetejéről.

4 A tojásfehérjéket enyhén felverjük, hozzáadjuk a paradicsompürét és a darált marhahúst, a hideg levesbe tesszük. Nagyon lassan elkezdjük melegíteni, folyamatosan kavargatva. Amikor feljött a tetejére, abbahagyjuk a kavarást, és hagyjuk gyöngyözni 2 órát
Szőrszitán vagy pelenkán óvatosan átszűrjük.

DUPLA ERŐLEVES – ÜNNEPI KIADÁSBAN

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Frankfurti leves
Frankfurti leves

A káposztát, burgonyát kockákra vágjuk. A vöröshagymát, fokhagymát apróra vágjuk. A virslit felkarikázzuk. A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük. Rátesszük a fokhagymát, hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karfiol krémleves by Annamária Nagy
Karfiol krémleves by Annamária Nagy

A sütőt előmelegítjük 220C fokra (alul/felül üzemmódban). A karfiolt közepes méretű rózsákra szedjük, a rózsákat pedig hosszant félbevágjuk. Egy uzsonnázótasakba tesszük, hozzáadju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tamás
Jókai bableves
Jókai bableves

Az előző este beáztatott babot, a sárgarépát, fehérrépát és a felaprított hagymát, valamint a csülköt (vagy füstös kockát) hideg vízbe tesszük, sózzuk, borsozzuk. Lassú tűzön fedő...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Csirkeraguleves grízgombóccal
Csirkeraguleves grízgombóccal

Leves: a csirkemellet megtisztítjuk a hártyáktól, megmossuk, és 5 literes fazékban feltesszük főni. A jó húsleves lényege, hogy a húst feltesszük a vízben főni, amikor felforrt, má...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk