menu

Családireceptkönyv.hu

GOMBAKRÉMLEVES


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


fél fej vöröshagyma
4 dkg vaj
25 dkg Bonduelle szeletelt gomba
1 evőkanál finomliszt
2 dl főzőtejszín
fél evőkanál só vagy ételízesítő por
fél mokkáskanál őrölt feketebors
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:


1. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és egy lábasban a fölolvasztott vajon kis lángon 5 percig fonnyasztjuk, néhányszor megkeverjük.
2. Közben a gombát megtisztítjuk, fölszeleteljük, és a hagymára dobjuk. Kevergetve, nagy lángon 3-4 percig pirítjuk. A liszttel meghintjük, 1 percig tovább pirítjuk, majd a tejszínnel simára turmixoljuk.
3. Újra a tűzre tesszük, kb. 6 deci vízzel fölöntjük, megsózzuk, megborsozzuk, fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, kevergetve 2-3 percig forraljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:




Szeletelt gomba bonduelle
cukormentesvegetárianusmustármentesszójamentestojásmenteskéndioxid és szulfidmenteshalmentesdiómentesszezámmagmentesföldimogyorómentesrákmentes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Krumplileves kolbásszal
Krumplileves kolbásszal

1. Bacon szalonnából csak egy keveset, (diétás adagot!) csíkokra vágunk, kisütjük a zsírját, s azon pirítjuk meg a karikára vágott füstölt kolbászt, ha megsült, kiszedjük a zsírból...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Krémes karalábéleves
Krémes karalábéleves

Kókuszolajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a préselt, vagy apróra vágott fokhagymát, paprikát, római köményt, és lassú tűzön, 1 percig összepirítjuk. Beletesszük a karalá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar raguleves csirkehússal
raguleves csirkehússal

A húst megmosom és apró kockára vágom. A zöldségeket megpucolom, megmosom és felaprítom. Egy serpenyőben a húst 3 kanál olajjal kicsit megpirítom, majd fedő alatt párolom. Egy nagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Thai kacsaleves rizstésztával
Thai kacsaleves rizstésztával

Elkészítjük az alaplét. Eltávolítjuk a kacsa bőrét és a zsírját, a nyakát sértetlenül meghagyjuk. Óvatosan leszedjük a húst a csontokról és félretesszük. Minden látható zsírt lenye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk