fél fej vöröshagyma
4 dkg vaj
25 dkg Bonduelle szeletelt gomba
1 evőkanál finomliszt
2 dl főzőtejszín
fél evőkanál só vagy ételízesítő por
fél mokkáskanál őrölt feketebors
1 csokor petrezselyem
1. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és egy lábasban a fölolvasztott vajon kis lángon 5 percig fonnyasztjuk, néhányszor megkeverjük.
2. Közben a gombát megtisztítjuk, fölszeleteljük, és a hagymára dobjuk. Kevergetve, nagy lángon 3-4 percig pirítjuk. A liszttel meghintjük, 1 percig tovább pirítjuk, majd a tejszínnel simára turmixoljuk.
3. Újra a tűzre tesszük, kb. 6 deci vízzel fölöntjük, megsózzuk, megborsozzuk, fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, kevergetve 2-3 percig forraljuk.
Szeletelt gomba bonduelle
cukormentesvegetárianusmustármentesszójamentestojásmenteskéndioxid és szulfidmenteshalmentesdiómentesszezámmagmentesföldimogyorómentesrákmentes
1. Bacon szalonnából csak egy keveset, (diétás adagot!) csíkokra vágunk, kisütjük a zsírját, s azon pirítjuk meg a karikára vágott füstölt kolbászt, ha megsült, kiszedjük a zsírból...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKókuszolajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a préselt, vagy apróra vágott fokhagymát, paprikát, római köményt, és lassú tűzön, 1 percig összepirítjuk. Beletesszük a karalá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmosom és apró kockára vágom. A zöldségeket megpucolom, megmosom és felaprítom. Egy serpenyőben a húst 3 kanál olajjal kicsit megpirítom, majd fedő alatt párolom. Egy nagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük az alaplét. Eltávolítjuk a kacsa bőrét és a zsírját, a nyakát sértetlenül meghagyjuk. Óvatosan leszedjük a húst a csontokról és félretesszük. Minden látható zsírt lenye...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz