2 db közepes kígyóuborka dl joghurt gerezd fokhagymasó bors
előkészítési idő: 10 perc elkészítési idő: 10 perc
Reszeld le az uborkát, sózd meg, és hagyd állni legalább 10 percig. Pihentetés után nyomkodd ki a levét. Egy tálban keverd össze a joghurtot a borssal, a préselt fokhagymával, majd add hozzá az uborkát is. Ha teljesen homogén levest akarsz, akkor turmixold le az egészet. Hígíthatod ízlés szerint vízzel. Tedd a hűtőbe legalább egy-két órára, hogy jól lehűljön, és az ízek összeérjenek. Tálalás előtt kóstold meg, ha szükséges, szórj még hozzá fűszert - ízesítheted kaporral, újhagymával, és rakhatsz rá kenyérkockát.
Az uborkát felkockázzuk. Turmixgéppel pürésítjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a hideg alaplevet, és még egyszer összeturmixoljuk. Hozzáadjuk az uborka levét és a tejfölt összek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinimál erőfeszítéssel pillanatok alatt elkészíthető. Mivel nyersen fogjuk fogyasztani, különösen fontos az alapanyagok frissességére fokozott oda figyelés! Az őszibarackokat me...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű