4 adag
1 csokor kapor (nagy)
0.5 csokor petrezselyem
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek napraforgó olaj
1 evőkanál finomliszt
1 l alaplé (kockából is jó)
150 g joghurt (vagy 2 dl tejszín)
2 db zsemle (kockára vágva, pirítva)
Az olajon az apróra vágott hagymát és fokhagymát megdinszteljük. Megszórjuk 1 ek liszttel és felöntjük a húslevessel.
Beletesszük a nagyjából összevágott petrezselyemzöldet és a kapor nagy részét (1 kk apróra vágott kaprot félreteszünk). Jól összefőzzük.
A tűzről levéve a levest összeturmixoljuk, hozzákeverjük a joghurtot vagy a tejszínt és ezzel is felforraljuk. A legvégén beletesszük a kiskanálnyi nagyon apróra vágott kaprot.
Pirított zsemlekockával tálaljuk, s a tetejére még sajtot is reszelhetünk.
A zöldségeket apróra vágjuk, 10 percig pirítjuk az olajon, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és puhára főzzük. Turmix gépben pépesítjük, majd visszaöntjük az edénybe....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagymát pucold meg vágd fel nagyobb cikkekre, a krumplit szintén meghámozni, majd kisebb darabokra felvágni, Cukkinit mosd meg és a magos részét vágd ki vagy kapard ki kanállal, m...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz olajon átfuttatjuk a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát, a karikára vágott zöldpaprikát, a cikkekre vágott paradicsomot, a vékony csíkokra vágott sárgarépát, petrezselyem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot előző este beáztatom. A füstölt tarját kockákra vágom. Együtt odateszem főni őket, fél óráig. Utána megkóstolni a babot, és ha félkemény, akkor mehet bele a kockára vág...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű