menu

Családireceptkönyv.hu

Klasszikus erőleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g marha - lapocka
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 db tojásfehérje
3 púpozott teáskanál só
3 teáskanál fekete bors (egész)
2 L víz
1 db paradicsom
3 gerezd fokhagyma
2 db petrezselyemgyökér, avagy fehérrépa
1 db zellergumó (nyers)
3 db sárgarépa (nyers, nagyobb)
1 közepes fej vöröshagyma

Elkészítés:


Először a marhahúst daráljuk le, majd adjuk hozzá a sűrített paradicsomot és a tojásfehérjét. Alaposan dolgozzuk össze.



Majd egy fazékba téve szórjuk rá a sót és a borsot, öntsük fel a vízzel és tegyük fel a tűzhelyre.


A zöldségeket pucoljuk meg és aprítsuk fel.



Mikor megvan, addigra már habzik a víz is. Most tegyük a zöldségeket a vízbe.


Vegyük a tűzhelyet a legkisebb fokozatra és 4, 4 és fél órán át lassan, gyöngyözve főzzük fedő nélkül a levest. Időnként, ha sok rajta a hab, nyugodtan leszedhetjük kanállal.


Az idő lejártával egy lábas fölé tegyünk egy nagy szűrőt. Tegyünk bele több rétegben sűrű szövésű, tiszta konyharuhát.

Szűrjük át rajta a levest.


Forrón tálaljuk. Levesbetétként májgombóc, grízgaluska, főtt tojás, vagy akár a főtt zöldségek valamelyike is kerülhet.

Klasszikus erőleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
"Kéttányéros" palócleves
"Kéttányéros" palócleves

A zöldségeket és a húst előkészítjük, feldaraboljuk. Egy lábasban megolvasztjuk a zsírt, majd megpároljuk a hagymát, a paradicsomot és a paprikát. Hozzáadjuk a báránycombot, a fok...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tejes salátaleves
Tejes salátaleves

A salátaleveleket megmossuk, és forrásban lévő vízben megfőzzük. Közben az olajból és a lisztből rántást készítünk, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, és felengedjük a tejjel. Sóz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Brokkoli krémleves
Brokkoli krémleves

Először a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli súlyába! A...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: keria
Gulyásleves
Gulyásleves

A húst felkockázzuk és minden zsiradékot eltávolítunk róla. A hagymát apróra vágjuk és evőkanálnyi zsíron megdinszteljük. Beletesszük a húskockákat és fehéredésig pirítjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk