menu

Családireceptkönyv.hu

Milyen húsból készüljön...


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A reszteltmáj, a májpörkölt lefagyasztva sajnos megkeménykedik, nem nagyon élvezhető felmelegítve.Valóban a legjobb megoldás a pástétom készítése, azt nyugodtan le lehet kisebb adagokban is fagyasztani, majd alkalmasint elővenni, kiengedve nagyon finom kenyérre kenve, főleg pirítósra.

Én le szoktam darálni, utána darálok keménytojást, a szaftot is felhasználom bele. kis tejföllel lazítom, mustárt és, ha kell még fűszert teszek bele, hogy kellemesen pikáns legyen.

De még tovább is lehet ezt a pástétomot hasznosítani,

pl ha tócsniba (lapcsánka, macok stb ) keverjük, és a szokásos módon zsiradékban kisütjük.

Másik lehetőség májgaluskává alakítani. ekkor csak ledarálva tojással, prézlivel összegyúrni, vagy kanállal levesbe szaggatni, vagy vizes kézzel kis gombócokká formázva kifőzni.

Én kiveszek a zöldséges levesből, és abban főzöm ki.




5 tipp a tökéletes májhoz

Az első számú, és legfontosabb: a májat csak akkor sózzuk, mikor már a tányérunkon van. A nátrium ugyanis elvonja a vizet a májból, így az megkeményedik sütés közben.
Sütéshez mindig friss májat használjunk! A fagyasztott, majd kiolvasztott máj kiengedi magából az összes nedvességet, így száraz lesz.
Gyakran előfordul, hogy a máj rántás közben „fröcsögni" kezd. Ennek az az oka, hogy a forró olaj reakcióba lép a májból kifolyó vízzel. Ha alaposan, esetleg duplán panírozzuk (liszt, tojás, morzsa, tojás, morzsa), a nedvesség a májban marad, és nem fog fröcsögni. Az is segít, ha kisebb hőfokon, lefedve készítjük.
Ha resztelt májat készítünk, használjunk alapnak minél több hagymát! Akárcsak a pörköltnél, itt is ez adja az isteni szaftot.
A máj könnyebben lehártyázható, ha előtte egy percre forró vízbe mártjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


1. Lapocka (stefánia): a marha első "combja" style="margin: 10px;" 2. Comb: a marha hátsó combja. Részei: felsál, gömbölyű felsál, fehérpecsenye, fekete pecsenye, hegyes fartő, csípő fartő, hamis fartő. Felhasználható: egyben párolva, főzve, a felsál töltve és tokánynak is.
3. Farok (ököruszály): felhasználható: párolva, levesnek főzve, pörköltnek és gulyásnak.
4. Lábszár: Felhasználható: főzve (levesnek) pörköltnek, gulyásnak és tokánynak.
5. Magas hátszín (rostélyos): felhasználható: szeletelve, frissen sütve, párolva, egyben sütve, göngyölve és töltve.
6. Lapos hátszín: felhasználható: szeletelve, frissen sütve, egybesütve, párolva.
7. Bélszín vagy vesepecsenye (a marha legértékesebb része) felhasználható: frissen sütve, szeletelve, egybesütve, töltve és angolosan félig sütve, vagdalva.

8. Nyak vagy tarja: felhasználható: pörköltnek, tokánynak, gulyásnak és vagdaltnak.
9. Szegy eleje: felhasználható: füstölve, párolva és főzve.
10. Szegy hátulja: felhasználható: főzve és füstölve.

Gulyást szaftos húsból készítünk.Lábszár a legjobb erre a célra,de rostélyosból,szegyből vagy nyakából is lehet sőt vegyesen még jobb.A vegetát meg a piros aranyat felejtsd el.Ja....és a húskockát is.

Pörköltbe, gulyásba lábszárat, pofahúst javaslok, belsőségek közül szívet, vesét.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csipetke-gluténmentes
Csipetke-gluténmentes

ahogy kell :)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Parmezános-fokhagymas sült burgonya
Parmezános-fokhagymas sült burgonya

A sütőt melegítsd elő 200 C-ra. A parázsburgonyákat alaposan mosd meg, és vágd őket félbe. A sütőlemezen kend el az olvasztott vajat. Egyenletesen szórd szét rajta a parmezánt,...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
KONYHAI KISOKOS.megmaradt pékárú hasznosítása
KONYHAI KISOKOS.megmaradt pékárú hasznosítása

EGY KÉT JÓ TANÁCS Elkészítés: 1.....ha még csak szikkadt a zsemle kifli akkor tojásba forgatva bundásan fogyasztható tejjel vagy teával ........................................

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Fasírt muffin krumplipüré kalappal
Fasírt muffin krumplipüré kalappal

Először a zsemléket langyos vízbe beáztatjuk, majd amikor már teljesen megszívták magukat, jól kinyomkodjuk, és félretesszük. Egy tálba beletesszük a darált húst, majd hozzáadjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk