Rizslisztek
Önmagában: Levesek, szószok, főzelékek ételek sűrítéséhez jó.
Keverve: Sok tojást igénylő süteményekhez, piskótákhoz alkalmas
Nem javasolt: Kelt tésztákhoz, kalácshoz, kenyérhez.
Köles liszt:
Önmagában: Levesek, szószok, főzelékek ételek sűrítéséhez jó.
Keverve: Palacsintához, lepényekhez, kenyerekhez, péksüteményekhez.
Nem javasolt: Önállóan használni.
hajdina
hajdina
Hajdinaliszt
Önmagában: Nem javasolt.
Keverve: Palacsintához, piskótákhoz, kelt kenyerekhez alkalmas
Nem javasolt: Önállóan használni.
Kukoricaliszt
Önmagában: Édes ízű levesek, szószok, főzelékek ételek sűrítéséhez jó.
Keverve: Piskótákhoz, palacsintához, linzertésztához alkalmas
Nem javasolt: Sós ételkehez, panírozáshoz.
Sárgaborsóliszt
Önmagában: Sós levesek, szószok, főzelékek ételek sűrítéséhez jó.
Keverve: Sós pogácsákhoz, sós sütemény falatokhoz alkalmas.
Nem javasolt: Desszertek készítéséhez.
Keményítők (kukorica-, burgonyakeményítő)
Önmagában: Hideg vízzel keverve ételek sűrítéséhez ajánlható.
Keverve: kenyerekhez, pogácsákhoz, de a keményítőre jellemző ízt foga adni.
Nem javasolt: Önállóan használni.
összetevőket kikavarjuk,vajas,vagy sütőpapiros tepsibe rakjuk.Előmelegített sütőben 170fokon 35 percig sütjük. Gyors és finom! Anyuka találta :)
Elkészítési idő: 35perc Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Egy nagyobb tálban keverjük el az útifű maghéjat és a vizet. Várjunk 5 percet, hogy legyen ideje a maghéjnak minél több vizet felvenni. Amíg várak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelhasználás előtt ajánlott hideg vízzel alaposan átöblíteni, mivel a quinoához hasonlóan saponin réteg borítja, amely keserűvé teszi. Kétszeres mennyiségű folyadékban főzve 15...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit lereszeljük a nagyobb lyukú sajtreszelőn és legalább 20 percig pihentetjük. (Nem kihagyható a pihentetés!!) A húst, a fokhagymás sóval megszórjuk és belenyomkodjuk. (Ak...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű