Táblázat: Mélyhűtött élelmiszerek minőség-megőrzési táblázata (-18°C):
Élelmiszer Hónap
Bacon és kolbász 1 – 2
Húsos ételek 2 – 3
Tojásfehérje és tojástermékek 12
Készételek, előételek 3 – 4
Mártások, húsok és baromfi 2 – 3
Sonka, virsli és löncshúsok 1 – 2
Nyers rostélyos 4 – 12
Nyers bélszín, vagy karaj 4 – 12
Nyers darált hús 3 – 4
Sült, főtt hús 2 – 3
Nyers egész baromfi 12
Nyers baromfi darabolva 9
Nyers baromfi aprólék 3 – 4
Sült, főtt baromfi 4
Levesek és pörköltek 2 – 3
Nyers vadhúsok 8 – 12
A mélyhűtött élelmiszerek különböző táblázatai kizárólag a minőség-megőrzési időkről tájékoztatnak, és nem a biztonságos fogyaszthatóságról. -18°C fokon ugyanis az élelmiszerek gyakorlatilag a végtelenségig biztonságosak maradnak. Ennek az egyik oka, hogy ezen a hőmérsékleten a mikroorganizmus szaporodása már teljesen leáll. Amíg az alacsony hőmérséklet a mikroorganizmusok életműködését csak átmenetileg, a hőmérséklet emelkedéséig állítja le, néhány magasabb rendű parazitát, mint a fonalféreg (Trichina sp.), már képes elpusztítani. Felolvasztás után az életre kelő mikroorganizmusok újra szaporodni kezdenek, és ezért sem ajánlott az ételek újrafagyasztása.
A sajtot finomra reszeljük. A majonézt és a tejfölt összekeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot. Hozzáadjuk az átpréselt fokhagymát, és alaposan összekeverjük. Megízesítjük sóv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket ledaráljuk,összevegyítjük a sóval,majd üvegekbe tesszük. Én kihagytam ezekből a kelkáposztát és a hagymát.Lesóztam,másnapig állni hagytam.Üvegekbe szedtem,s minden...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgyszerű keverés után a tészta könnyen süthető. Az első sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség! Maximálisan elegendő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű