menu

Családireceptkönyv.hu

Nincs ideje a marinádkészítésre?


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Nincs ideje a marinádkészítésre? Semmi gond: dörzsölje be a csirkemellet olívaolajjal, majd sózza meg, és hintsen rá bőven borsot, fűszereket és friss fűszernövényeket.

• A grillrácsok beolajozása mindig okos ötlet, bármit is süt, de különösen fontos a csirkemell grillezése előtt. Másként ugyanis a hús hozzáragad a rácshoz, és szakadások keletkeznek rajta.

• Grillezze magas hőfokon, és kenegesse gyakran a marináddal. Pár percenként forgassa meg, hogy egyenletesen süljön, és ne száradjon ki. A cél a 74°C-os belső hőmérséklet elérése – ez valószínűleg kevesebb, mint 10 percet igényel.

• A csirkemellnek is pihennie kell, miután lekerül a grillről. Várjon 5-10 percet, mielőtt tálalja vagy felszeleteli. Ha túl korán vágja fel, az összes nedvesség kicsorog belőle.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vajas leveles tészta
Vajas leveles tészta

Szitáljuk össze a lisztet és a sót egy nagy keverőtálba, majd tegyük hűtőbe egy pár percre. (A hűtés abban segít, hogy később jó minőségű leveles tésztát gyúrhassunk.) Ezalatt vágj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Edit
Citrom fagyi!!! Valitól
Citrom fagyi!!! Valitól

5 tojás fehérje...4 nagy citrom leve, de nagyon jó bele egy kis citrom darabok is... 15 dkg cukor... ezt víz gőz fölött 70-80 fokig kevergetve felmelegítem... aztán még melegen el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karamell krém tortába,süteménybe
Karamell krém tortába,süteménybe

15 dkg cukrot karamellizálsz,,,majd felöntöd 3 dl tejjel,,,6 dkg keményítőt elkeversz 4 kanál vízzel,,,és belefőzöd,majd ha kihűl kihabosítod 30 dkg margarinnal Ha süti tetejét is...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Gitka
Fagyi
Fagyi

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk