Nincs ideje a marinádkészítésre? Semmi gond: dörzsölje be a csirkemellet olívaolajjal, majd sózza meg, és hintsen rá bőven borsot, fűszereket és friss fűszernövényeket.
• A grillrácsok beolajozása mindig okos ötlet, bármit is süt, de különösen fontos a csirkemell grillezése előtt. Másként ugyanis a hús hozzáragad a rácshoz, és szakadások keletkeznek rajta.
• Grillezze magas hőfokon, és kenegesse gyakran a marináddal. Pár percenként forgassa meg, hogy egyenletesen süljön, és ne száradjon ki. A cél a 74°C-os belső hőmérséklet elérése – ez valószínűleg kevesebb, mint 10 percet igényel.
• A csirkemellnek is pihennie kell, miután lekerül a grillről. Várjon 5-10 percet, mielőtt tálalja vagy felszeleteli. Ha túl korán vágja fel, az összes nedvesség kicsorog belőle.
Szitáljuk össze a lisztet és a sót egy nagy keverőtálba, majd tegyük hűtőbe egy pár percre. (A hűtés abban segít, hogy később jó minőségű leveles tésztát gyúrhassunk.) Ezalatt vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes5 tojás fehérje...4 nagy citrom leve, de nagyon jó bele egy kis citrom darabok is... 15 dkg cukor... ezt víz gőz fölött 70-80 fokig kevergetve felmelegítem... aztán még melegen el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű15 dkg cukrot karamellizálsz,,,majd felöntöd 3 dl tejjel,,,6 dkg keményítőt elkeversz 4 kanál vízzel,,,és belefőzöd,majd ha kihűl kihabosítod 30 dkg margarinnal Ha süti tetejét is...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes