A piskótához
4 tojás
20 dkg cukor
9 evőkanál víz
15 dkg liszt
egy sütőpor
Az öntethez (ettől igazán menzás)
egy főzős csokipuding por
egy vaníliáscukor
2-3 evőkanál kakaópor
4-5 evőkanál cukor
8 deci tej
A sütőt 180 fokra előmelegítem. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverem, kanalanként hozzáadom a vizet, a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojásfehérjékből vert kemény habot is beleforgatom. Sütőpapírral bélelt tortaformában vagy tepsiben kb. 30-40 perc alatt megsütöm.
Az öntethez 5 deci tejet felteszek forralni. A pudingport az összes száraz hozzávalóval és a maradék tejjel elkeverem, majd a felforrt tejbe öntöm. Párat keverek rajta, amíg kissé sűrűbb lesz, és a kockákra vágott piskótára öntve tálalom.
A felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk. Az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és úgy keverjük bele. A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) formáb...
Elkészítési idő: kb 1 óra Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat a cukrokkal,sóval jó habosra keverjük, hozzáadjuk kanalanként a tejfölt, azzal tovább keverjük, végül a sütőporral elkevert lisztet apránként hozzászitáljuk,majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesBéleljünk ki egy 26 cm átmérőjű kerek tortaformát sütőpapírral, vajazzuk, lisztezzük. A túrót keverjük össze a cukorral, a tojással, a kókusszal és a liszttel. A fagyott gyümölcs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kis edénybe lereszeljük a narancs héját, ezt majd a töltelékhez adjuk. A levét kifacsarjuk, és az apróra szeletelt aszaltbarackot belerakjuk, félretesszük felhasználásig. A té...
Elkészítési idő: kb. 2 óra Nehézség: Nehéz