Pizzaszósz recept
A pizza receptek sarkalatos pontjai a pizzaszószok. Egy jól eltalált szószt bármilyen típusú pizzafeltéttel együtt használva tökéletes tészta készíthető. Mi ezt a szószt szeretjük a legjobban.
Hozzávalók: 2 dl paradicsom püré, 2-3 gerezd fokhagyma, só, fél citrom, 1 ek olívaolaj, bazsalikom, oregánó
A hozzávalókat összeturmixoljuk, és felhasználásig a hűtőben tároljuk.
A megkelt, és kinyújtott tésztára kenjük vékonyan.
Túl sokat nem érdemes a nyers tésztára kenni, mert akkor eláztatja a pizzát.
Ami megmarad, kínáljuk külön a már kisült pizzához.
Aspen
(tárkonyos tejföl, bacon, hagyma, gomba, mozzarella)
Bolognese
(bolognai ragu, mozzarella)
Carbonara
(fokhagymás tejföl, bacon, tojás, mozzarella)
Dolce Vita
(paradicsomszósz, sonka, gomba, kukorica, mozzarella
Csülkös
(mustáros-tejföl, csülök, lilahagyma, paradicsomkarika, pepperoni, mozzarella
Falusi
(tejföl, tarja,lilahagyma, mozzarella)
Falusi pizza
Ha szereted a kenyérlángost, ezt tuti imádni fogod! Fűszeres tejfölös alap, bacon és az elmaradhatatlan lilahagyma.
Genova
(tejföl, tarja, póréhagyma, füstölt mozzarella)
Gyros
(gyros-szósz, csirkemell, paradicsomkarika, uborka, lilahagyma, mozzarella)
Milano
(sajtkrém, sonka, csirke, kukorica, kaliforniai paprika, lilahagyma, mozzarella)
Négy évszak
(paradicsomszósz, sonka, gomba, kukorica, szalámi, mozzarella)
Négysajtos
(paradicsomszósz, márványsajt, parmesan, füstölt mozzarella, mozzarella)
Pármai
(paradicsomszósz, pármai sonka, hagyma, kukorica, mozzarella)
Perugia
(tejföl, csirkemell, kukorica, mozzarella)
Pomodoro
(paradicsomszósz, sonka, paradicsomkarika, lilahagyma, mozzarella)
Sonka-gomba
(paradicsomszósz, sonka, gomba, mozzarella)
Sonkás
(paradicsomszósz, sonka, mozzarella)
Tonhalas
(paradicsomszósz, tonhal, hagyma, paradicsomkarika, olivabogyó, mozzarella)
SPENÓTOS PIZZA
A feltéthez a vajon a megmosott spenótot megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és kevés szerecsendiót, sózzuk, hagyjuk, hogy a leve elpárologjon.
A megkelt tésztát 1 cm vékonyra kinyújtjuk, megkenjük tejföllel, egyenletesen elosztjuk rajta a spenótot, megszórjuk a fenyőmaggal és a lereszelt sajttal.Előmelegített sütőben készre sütjük.tekerjük csak olyan magasra a sütőnket, amennyire tudjuk, és legyünk résen, ha vékony pizzatésztával dolgozunk, mert akár 10 percnél kevesebb idő alatt is megsülhet! Ez kb. 300 C fokos sütésre érvényes, értelemszerűen minél kisebb a sütőnk teljesítménye, annál több percet vehet igénybe, 10 és 20 perc között.
Kimérem és átszitálom a lisztet. Elkeverem benne a sót. 20 mp-re beteszem a mikróba, meglangyosítom. Langyos vízben elkeverem a kis kristálycukrot és belemorzsolom a friss élesztő...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóiból sós kelt tésztát készítünk, kelesztjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk vékonyra a tésztát, majd 2×3-ba hajtjuk. Megkenjük a sűrített paradicsommal, megszórj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit egy tálban összekeverjük, majd 4-5 percig gyúrjuk (akkor jó az állaga, ha nem ragad hozzá a kezünkhöz a tészta, ezért ha szükséges, egy kevés lisztet még tehet...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElső lépésben melegítsd elő a sütőt a lehető legmagasabb fokozatra. Mérj ki 420 g pizzatésztát. (ez a mennyiség pontosan 250 g lisztből készül.- recept: pizzatészta (Bmintbalázs)...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes