menu

Családireceptkönyv.hu

pizza feltétek


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Pizzaszósz recept
A pizza receptek sarkalatos pontjai a pizzaszószok. Egy jól eltalált szószt bármilyen típusú pizzafeltéttel együtt használva tökéletes tészta készíthető. Mi ezt a szószt szeretjük a legjobban.




Hozzávalók: 2 dl paradicsom püré, 2-3 gerezd fokhagyma, só, fél citrom, 1 ek olívaolaj, bazsalikom, oregánó


A hozzávalókat összeturmixoljuk, és felhasználásig a hűtőben tároljuk.
A megkelt, és kinyújtott tésztára kenjük vékonyan.
Túl sokat nem érdemes a nyers tésztára kenni, mert akkor eláztatja a pizzát.
Ami megmarad, kínáljuk külön a már kisült pizzához.






Aspen
(tárkonyos tejföl, bacon, hagyma, gomba, mozzarella)

Bolognese
(bolognai ragu, mozzarella)

Carbonara
(fokhagymás tejföl, bacon, tojás, mozzarella)

Dolce Vita
(paradicsomszósz, sonka, gomba, kukorica, mozzarella


Csülkös
(mustáros-tejföl, csülök, lilahagyma, paradicsomkarika, pepperoni, mozzarella



Falusi
(tejföl, tarja,lilahagyma, mozzarella)
Falusi pizza
Ha szereted a kenyérlángost, ezt tuti imádni fogod! Fűszeres tejfölös alap, bacon és az elmaradhatatlan lilahagyma.
Genova
(tejföl, tarja, póréhagyma, füstölt mozzarella)

Gyros
(gyros-szósz, csirkemell, paradicsomkarika, uborka, lilahagyma, mozzarella)


Milano
(sajtkrém, sonka, csirke, kukorica, kaliforniai paprika, lilahagyma, mozzarella)

Négy évszak
(paradicsomszósz, sonka, gomba, kukorica, szalámi, mozzarella)


Négysajtos
(paradicsomszósz, márványsajt, parmesan, füstölt mozzarella, mozzarella)

Pármai
(paradicsomszósz, pármai sonka, hagyma, kukorica, mozzarella)


Perugia
(tejföl, csirkemell, kukorica, mozzarella)


Pomodoro
(paradicsomszósz, sonka, paradicsomkarika, lilahagyma, mozzarella)

Sonka-gomba
(paradicsomszósz, sonka, gomba, mozzarella)

Sonkás
(paradicsomszósz, sonka, mozzarella)

Tonhalas
(paradicsomszósz, tonhal, hagyma, paradicsomkarika, olivabogyó, mozzarella)


SPENÓTOS PIZZA
A feltéthez a vajon a megmosott spenótot megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és kevés szerecsendiót, sózzuk, hagyjuk, hogy a leve elpárologjon.

A megkelt tésztát 1 cm vékonyra kinyújtjuk, megkenjük tejföllel, egyenletesen elosztjuk rajta a spenótot, megszórjuk a fenyőmaggal és a lereszelt sajttal.Előmelegített sütőben készre sütjük.tekerjük csak olyan magasra a sütőnket, amennyire tudjuk, és legyünk résen, ha vékony pizzatésztával dolgozunk, mert akár 10 percnél kevesebb idő alatt is megsülhet! Ez kb. 300 C fokos sütésre érvényes, értelemszerűen minél kisebb a sütőnk teljesítménye, annál több percet vehet igénybe, 10 és 20 perc között.





Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Pizzák ,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Focaccia (Levendulalány)
Focaccia (Levendulalány)

Kimérem és átszitálom a lisztet. Elkeverem benne a sót. 20 mp-re beteszem a mikróba, meglangyosítom. Langyos vízben elkeverem a kis kristálycukrot és belemorzsolom a friss élesztő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Pizzás csiga
Pizzás csiga

A tészta hozzávalóiból sós kelt tésztát készítünk, kelesztjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk vékonyra a tésztát, majd 2×3-ba hajtjuk. Megkenjük a sűrített paradicsommal, megszórj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Teljes kiőrlésű pizzatészta
Teljes kiőrlésű pizzatészta

A tészta hozzávalóit egy tálban összekeverjük, majd 4-5 percig gyúrjuk (akkor jó az állaga, ha nem ragad hozzá a kezünkhöz a tészta, ezért ha szükséges, egy kevés lisztet még tehet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Nápolyi calzone (Bmintbalázs)
Nápolyi calzone (Bmintbalázs)

Első lépésben melegítsd elő a sütőt a lehető legmagasabb fokozatra. Mérj ki 420 g pizzatésztát. (ez a mennyiség pontosan 250 g lisztből készül.- recept: pizzatészta (Bmintbalázs)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk