50 dkg pulykahús
3 ek olaj
1 fej vöröshagyma
2-3 szál sárgarépa
1-2 szál fehérrépa
1/2 dl tejföl
1 db tojássárgája
1 db babérlevél
kakukkfű, majoránna, rozmaring
só, őrölt bors, szerecsendió
Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, és rátesszük a kockára vágott húst. Kis ideig együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott sárga- és fehérrépát, sózzuk, borsozzuk, és egy marék apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. Vízzel felengedjük, fűszerezzük. Amikor a hús puhára főtt, a tűzről levéve a tejföllel kevert tojássárgájára tálaljuk. Raguleves más húsból is készíthető: csirkéből, disznóból, csirkeszívből.
A hagymát a zsiradékon megdinsztelem. Hozzáadom a fokhagymát és a cukkínit, és kb. 1-2 percig pirítom – nagyon fontos, hogy ne kapjon oda (közepesen erős láng még ok). Beleszórom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Megsózzuk, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott húst. Ha kifehéredett, beletesszük a vegyes zöldséget. (fagyasztottból is c...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesA repat, tofut, gombat, bambuszrugyet, fott csirkemellet kb 2 liter vizzel felengedjuk es fozni kezdjuk. Izesitjuk izles szerint soval, keves borssal, kinai fuszerkeverekkel, orolt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymákat kevés zsiradékon üvegre dinsztelem, rádobom, a zeller levelet kicsit átforgatom a hagymával együtt. Majd a burgonyát és zellert beleteszem a fazékba. Felöntöm 1,5 lit...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű