Hozzávalók rizskásához
1 rész rizspehely
2-2,5 rész víz vagy tej (tejből készítve hasonlít a tejberizshez)
édesítő – ez lehet cukor, méz, xilit, édesítőszer, nyírfacukor, juharszirup stb.
vanília kivonat vagy vaníliás cukor
Alternatív ízesítők
Friss idénygyümölcsök
Frissen készített gyümölcsszósz
Porcukros fahéj
Kakaó
Csokidarabok, csokipasztilla
Karamellöntet
A vizet vagy a tejet forraljuk fel a cukorral (vagy más édesítővel). Ha elérte a forráspontot, vegyük le a tűzről, és öntsük bele a rizspelyhet. Hagyjuk 10 percig lefedve állni.
Tipp: sós változatban is elkészíthetjük köret gyanánt. Ez esetben sózzuk, vízzel készítsük és melegen keverjünk hozzá vajat, fűszereket (vagy egyszerűen fűszervajat).
A két tojást megfőzöm. A kenyeret megpirítom kenyérpirítóban vagy a sütőben és ha kihűlt apró kockára vágom, majd tejbe áztatom. Egy kevés olajon a hagymát aranybarnára pirítom, b...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTészta A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk. A tésztát egy pitetál vagy egy sütőpapírral kibélelt tortaforma aljára és oldalára nyomkodjuk úgy...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Nehéz1.) A mákot a sütőporral összekeverjük. 2.) A tojásokat sóval és a citromhéjjal gyors fokozaton félkeményre verjük, majd a porcukorral teljes keményre. 3.) Kisfokozatra...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kekszhez összekeverjük a száraz hozzávalókat, hozzáadjuk a vajat, a tojást, majd az egészet összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagolva félórára hűtőbe tesszük, azután rizsliszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű