hozzávalók / 1 adag
40 g zabpehely
100 ml tej (1,5%)
1 tk vanília aroma/1/4 rúd vanília
100 g zsírszegény túró
2 sárgabarack
víz, édesítő, fahéj
A zabpelyhet szokásos módon elkészítjük: feltesszük főni annyi vízzel, amennyi tökéletesen elfedi. Addig főzzük, amíg jól beszívja magába a vizet.
Ezután öntsük fel a tejjel, és ilyenkor hozzá is adhatjuk az ízesítésért felelős anyagokat (ezt mindenkinek az ízlésére bíznám) fahéj, vanília aroma, stb. Azonban az édesítőt csak később ildomos beletenni, mert főzéskor veszíthet az erejéből.
Miután a zabpehely a tejet is magába szívta, és tejbegríz sűrűségű, levehetjük a tűzről. Keverjük hozzá a túrót, az édesítőt és a kis kockákra vágott sárgabarackot.
költség: 100 Ft
Tápanyagtartalom egy adagban:
348 kcal
fehérje: 23 g; szénhidrát: 43 g; zsír: 10 g
A zsírtartalom természetesen tovább csökkenthető, ha 0,1%-os tejjel készíted, az ízén aligha változtat. A túrókból is biztosan kapható még kisebb zsírtartalommal rendelkező, tehát ezekkel lehet variálni. Ha van steviád, ajánlanám, hogy azzal ízesítsd, nekem most csak glukonon van itthon, és akkor nincs plusz szénhidrát bevitel sem.
A lisztet, a kakaót és a sütőport összekeverjük. A tojásfehérjét a csipet sóval habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral kihabosítjuk, majd a felvert tojáshabot és az átszitált l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy fazékba felteszünk forrni 1/2 l vizet, 20 dkg vajjal és egy csapott kiskanál sóval. Amikor felforrt belezuttyantjuk a 30 dkg lisztet, levesszük a tűzről és jó gyorsan simára ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingport egy tálba szórjuk, ráöntünk kb. két deci tejet, csomómentesen elkeverjük. Egy nagy fazékba kb. négyujjnyi vizet töltünk, az edény szájára egy ráillő, nagyobb, lapos fé...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűMindent összedolgozok majd apró golyókat formálok és bő olajban kisütöm. Konyhai papírtörlőre szedem szűrőkanállal, amikor megsült Tetejét porcukorral megszórom vagy finom málna-...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű