Hozzávalók 3-4 személyre
5-6 közepes sárgarépa
2 közepes burgonya
2 evőkanál olívaolaj
2 dkg vaj
8 dl zöldségalaplé
1,5 dl tejszín
1 teáskanál mustár
2 teáskanál liszt
frissen facsart citromlé (ízlés szerint)
só
frissen őrölt bors
apróra vágott petrezselyem
A darabokra aprított sárgarépát és burgonyát megpároljuk a vaj és az olívaolaj keverékén. Meghintjük liszttel, felöntjük a leves felével, és mustárral, sóval, frissen őrölt borssal fűszerezzük. Miután a zöldség puhára főtt, turmixoljuk, majd hozzáadjuk a maradék levest, a tejszínt, és lassú tűzön átmelegítjük.
Frissen facsart citromlével ízesítve, aprított petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.
1. A megdinsztelt hagymára rátesszük az összevágott gombát és pár percig együtt dinszteljük. 2. Megszórjuk piros paprikával és felöntjük vízzel (kb 2 liter) sóval, őrölt borssal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felolvasztott vajon megdinszteljük a karikára vágott sárgarépát. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és egy gerezd fokhagymát. Meghintjük 2-3 evőkanálnyi liszttel, majd r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot előző este átválogatjuk, átöblítjük és hideg vízbe áztatjuk. Másnap a füstölt hússal együtt fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel beletesszük a szemes borsot, a babérle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymákat kis kockára vágjuk. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, majd 2 cm-es kockára daraboljuk. A zsírt felhevítjük, megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd félrehúzzuk, a fű...
Elkészítési idő: 120 Nehézség: Könnyű