menu

Családireceptkönyv.hu

SÜLT HAL KAPORSZÓSSZAL, PARADICSOMOS-FETÁS BARNARIZZ


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


4 ebéd adaghoz:
1kg mirelit tengeri hal, amilyet szeretünk
250g koktélparadicsom
100g fetasajt
1 ek. kapor (friss vagy mirelit)
kb. 1dl főzőtejszín
200g barnarizs
só, citrom/limelé, kókuszzsír

Elkészítés:


Süssünk…
1. A halszeleteket hagyjuk kiolvadni úgy, hogy a víz le tudjon csepegni róluk. Picit sózzuk, majd citrommal vagy lime-mal meglocsoljuk őket.
2. Sós vízben megfőzzük a rizst, közben felkockázzuk a paradicsomot, fetát. Ha már majdnem puha a rizs és alig van alatta víz, hozzákeverjük őket és a legalacsonyabb fokozaton melegítjük még pár percig.
3. Kókuszzsírral vékonyan kikent serpenyőben (kb. 1 ek.) pár perc alatt átsütjük a halszeleteket.
4. A tejszínt és a kaprot összemelegítjük: egyet forr, és kész is.
5. Tálaljunk (esetemben dobozba): rizs, hal, kaporszósz.

Mi még misot is ettünk a menühöz, ezért csak 40g CH/adag, ha nincs leves vagy más fogás, főzhetünk 225-250g rizset is.

Trükkök, tippek, praktikák:


Együnk omega-3 zsírsavakat! ? Mert azok erősítik az érfalat és még egy csomó más kellemes hatásuk van, pl. feltételeznek kapcsolatot a csendes gyulladással és az inzulinrezisztenciával is. Nem mellesleg a hal nagyon finom is…A kapor igaz csodanövény: egészséges, karcsúsító, finom és sokféleképpen felhasználható. Mártásként tökéletes bármilyen sült vagy főtt húshoz, ami kicsit szárazabb, például csirkemellhez vagy sertéscombhoz, sőt, cukkinihoz, főtt tojáshoz is kiváló. Ha tejszínt használsz, finom selymes lesz a mártás állaga, de tejjel és tejföllel is készítheted. Ha épp nincs húslevesed, morzsolj egy leveskockát vízbe vagy tejbe.

SÜLT HAL KAPORSZÓSSZAL, PARADICSOMOS-FETÁS BARNARIZZ

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Paprikás lisztben sült hal
Paprikás lisztben sült hal

A halat előző nap kivesszük a fagyasztóból, és lassan kiolvasztjuk. Kicsit leöblítjük, lecsöpögtetjük, szárazra töröljük, és ízlés szerinti darabokra vágjuk, picit sózzuk. A liszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Harcsapörkölt
Harcsapörkölt

A szalonnát körömnyi darabokra vágom, kis lángon barnára pirítom, majd ráöntöm az olajat, és rádobom az apróra vágott hagymát – amikor üveges lesz, a fokhagymát is. Ezután fűszerez...

Elkészítési idő: 45 min
Nehézség: Közepes
share
Avatar Mediterrán tonhal steak
Mediterrán tonhal steak

A halat fűszerezzük 1/4 teáskanál sóval, korianderrel és borssal. Pici olajjal felforrósítunk egy serpenyőt. Beletesszük a halat és 4 percig sütjük mindkét oldalát. Amíg hal sül...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Vajban sült fűszeres lazac
Vajban sült fűszeres lazac

A megvásárolt friss lazacfilét előbb pikkelyezzük le, ezután alaposan mossuk meg. Ha ezzel megvagyunk, vágjuk fel kb. 5 cm széles szeletekre a hal törzsének szélességével. Tegyük a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk