1 húsleveskocka, vagy 2 dl húsleves/csontlé
10 dkg gluténmentes zabpehely
20 dkg darált pulykahús
10 dkg darált marhahús
1 tojás
1 kisebb vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
3-4 evőkanál gluténmentes zabpehely
só, bors, fűszerpaprika
A húsleveskockát 2,5 deci vízben felforraljuk, a tűzről levéve beleáztatjuk a zabpelyhet. Amíg a zabpehely puhul, összevágjuk a hagymát, foghagymát. A kétféle darált húst összedolgozzuk a tojással, hagymával, sózzuk, megborsozzuk, ízlés szerint kevés piros paprikával fűszerezzük. Végül hozzáadjuk a lecsurgatott, kinyomkodott zabpelyhet. A masszából nedves kézzel diónyi gombócokat formálunk és meghempergetjük a zabpehelyben. Forró olajban néhány perc alatt megsütjük, lecsöpögtetjük.
Melegen feltétként, hidegen friss zöldséggel, salátával tálaljuk.
A vajat kikeverjük az édesítőszerrel, a citromhéjjal, a tejföllel, a túróval, a tojással, majd hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert rizslisztet. A sütőpapírral bélelt sütőtálba önt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA rizslisztet elkevertem az útifűmaghéjjal, sóval, cukorral, majd hozzáadtam a margarint és a tejfölt és simára gyúrtam a tésztát. Hagytam picit pihenni, hogy a rost dolgozzon, add...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttps://glutenerzekeny.hu/specialis-etkezes-es-mentes-etel-hazhozszallitas/ https://glutenerzekeny.hu/glutenmentes-receptek-nem-csak-glutenerzekenyeknek/
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz