1 db tojás
3 ek. zsemlemorzsa
fél ek. liszt
só,bors,majoránna,petrezselyemlevél,ha van metélőhagyma,pici sütőpor
7 dkg ( 70 gramm ) kenőmájas. Nagyobb adag levesnél ehet duplázni a mennyiséget.Finom a gombóc !
A tojást felverem,bele kavarom a morzsát,lisztet ,a fűszereket, simára kavarom,és hozzá adom a kenőmájast ,hagyom 30 percig pihenni ,kis kanállal beleszaggatom a fővő levesbe ,aztán kicsit mérséklem a tüzet .
Összekeverjük a hozzávalókat és 30 percig hagyjuk hogy a búzadara megdagadjon,beszívja a tojást magába. Vizet forralunk sót teszünk bele és egy kis vegetáát,majd ha forr,evőkanáll...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűRakok fel sós vizet, majd ha felforr akkor beleteszem a tésztát. Ha megpuhul a tészta akkor leszűröm.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSó nem kell a tésztába, az a főzővízbe megy, amibe nem kell olaj, csak só. Annyira kell sósnak lennie a víznek, mint a tengernek. Tehát ha négy főre készítünk házi tésztát, a fél...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és egy fazékban, a kissé megforrósított olajon 5-6 perc alatt kevergetve megfonnyasztjuk. Közben a répát és a gyökeret megtisztítjuk, fé...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű