10 dkg tápióka gyöngy
2,5 dl víz
3dl tej
pici só
ízlés szerint,, cukor,vanília arom,fahéj,kakaópor,szörp,gyümölcs, kókusz, ki mit óhajt. Én most csak cukrot és vanília aromát használtam
A tápóka gyöngyöt kb. 20 percig áztatjuk a vízben, olyan edénybe tegyük amien tudjuk majd főzni is.Ha a vizet felszívta hozzá adjuk a 3 dl tejet,elkezdjük főzni, pici sóval, addig főzzük míg a gyöngyök, üveges, átlátszó szerűek lesznek. Innentől rengetek lehetőség van az ízesítésre. Csak cukor és vanília aromát használtam első alkalommal azzal is fincsi .
A hozzávalókat összegyúrjuk. Gyúrás közben a kukoricapehely darabokat kézzel amennyire tudjuk tördeljük össze, de nem baj, ha maradnak egész darabok is. Kis gombócokat készítünk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A gombóc hozzávalóit (6 dkg zabkorpa, túró, tojás, só) összekeverjük és 1 órán át hűtőben pihentetjük. 2.Amíg a túrógombóc masszája a hűtőben pihen, a másik 6 dkg zabkorpát a k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű