menu

Családireceptkönyv.hu

Tarhonya házilag


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg liszt
2 db tojás

Elkészítés:


Lisztet, tojást aprírógépbe tesszük, géppel össze dolgozzuk, ha kell kézzel még gyútunk rajta . Kb. 8 db kisebb darabra osztjuk, aprítóba pici liszet teszünk meg egy db tésztát, kicsit megpörgetjök a gépben, sorban így járunk el a többi darabbal is, kiszárítjuk, átszitáljuk, hogy a lisztes apró rész ne kerüljön bele .

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Levesbetétek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Színes tészta
Színes tészta

A lisztet tálba tesszük, ráütünk egy szép sárga tojást (bio vagy tanyasi, ha lehet), a tojásra szórunk egy csipet sót, majd annyi vizet teszünk hozzá, hogy közepesen kemény tésztát...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
Grízgaluska 2 - OK
Grízgaluska 2 - OK

1. A tojást kettéválasztom, a fehérjét egy mélytányérba teszem, a sárgáját félreteszem. 2. A fehérjét elkezdem felverni, elég, ha egy villával állunk neki, mert egy tojás miatt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi reszelt tészta recept JÓ kipróbált !
Házi reszelt tészta recept JÓ kipróbált !

A lisztet, a búzadarát és a sót egy kisebb tálban összekevered. Közepébe mélyedést készítesz és beleütöd a tojást. Villával vagy kézzel összedolgozod. Csomómentesre összegyúrod...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Magyaros zöldborsóleves
Magyaros zöldborsóleves

1. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és egy fazékban, a kissé megforrósított olajon 5-6 perc alatt kevergetve megfonnyasztjuk. Közben a répát és a gyökeret megtisztítjuk, fé...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk