20 dkg liszt
2 db tojás
Lisztet, tojást aprírógépbe tesszük, géppel össze dolgozzuk, ha kell kézzel még gyútunk rajta . Kb. 8 db kisebb darabra osztjuk, aprítóba pici liszet teszünk meg egy db tésztát, kicsit megpörgetjök a gépben, sorban így járunk el a többi darabbal is, kiszárítjuk, átszitáljuk, hogy a lisztes apró rész ne kerüljön bele .
A lisztet tálba tesszük, ráütünk egy szép sárga tojást (bio vagy tanyasi, ha lehet), a tojásra szórunk egy csipet sót, majd annyi vizet teszünk hozzá, hogy közepesen kemény tésztát...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Könnyű1. A tojást kettéválasztom, a fehérjét egy mélytányérba teszem, a sárgáját félreteszem. 2. A fehérjét elkezdem felverni, elég, ha egy villával állunk neki, mert egy tojás miatt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a búzadarát és a sót egy kisebb tálban összekevered. Közepébe mélyedést készítesz és beleütöd a tojást. Villával vagy kézzel összedolgozod. Csomómentesre összegyúrod...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és egy fazékban, a kissé megforrósított olajon 5-6 perc alatt kevergetve megfonnyasztjuk. Közben a répát és a gyökeret megtisztítjuk, fé...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű