Tésztához :3 bögre fehér finomliszt (38 dkg)
egy és negyed bögre kristálycukor (20 dkg)
fél bögre étolaj (1,25 dl)
2 tojás
1 csomag sütőpor (10 g)
egy és egyharmad bögre tej (három és fél dl), 2 ek. kakaópor,vanília-rumaroma. Tejberizs :7.5 dl tej,2,5 dl víz,2,5 dl rizs,0,5 bögre cukor,só,vaníliaaroma,reszelt citromhéj , 3 dl habtejszín , 10 g zselatinpor,50 ml víz..2 cs. ki olvasztott cukrozott jól lecsöpögtetett meggy,2 tasak piros tortazselé
Tészta : A cukrot a tojásokkal habosra keverjük, majd hozzákeverjük az olajat, ezután a lisztet,kakaóport,aromákat, sütőport, végül a tejet.tepsibe kb. 20.25 percig sütjük. Tejberizs: a tejet vizet összemelegítjük,hozzáadjuk a cukrot,sót,ha felolvadt a megmosott lecsöpögtette rizst,közepes tűzön puhára főzzük, vaníliaaromát teszünk hozzá hűtjük ,tejszínhabot kemény habbá verjük,kisebb adagokban a rizshez adjuk óvatosan keverve,a zselatint hideg vízzel felöntjük állni hagyjuk míg megduzzad A zselatint mérsékelt tűzön éppen csak felolvasztjuk. Gyors mozdulatokkal belekeverünk 2 evőkanál rizst, és a többi rizshez adjuk az egészet.ha ez is kihűlt a tészta tetejére tesszük a rizst,erre jön a meggy,A tortabevonó zseléporból a vízzel, almalével, borral a csomagoláson olvasható módon elkészítjük a zselét, majd körkörös mozdulatokkal bevonjuk vele a tortát. További 1 órára hidegre rakjuk.
A sütőformákat kivajazzuk, és liszttel megszórjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot. Ebből kiveszünk két evőkanállal, és a sárg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mirelit tésztát kiolvasztjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk. Hagyjuk kicsit pihenni, ameddig elkészítjük a tölteléket. A túrót a tojással, kristálycukorral, vaníliás cukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral, majd a tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk a rumot, végül a sütőporos liszttel összegyúrjuk. Ha túl lágy lenne, még adhatunk hozzá lisztet, a lényeg, hogy ne raga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukorral 1 dl langyos tejen felfuttatjuk, majd a liszttel, sóval, tejjel összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle, majd téglalap alakúra kinyújtjuk. Egy reszelővel a f...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes