18-20 db babapiskóta
60 dkg eper
2 dl natúr joghurt
25 dkg túró
6-8 dkg porcukor, ízlés szerint
2 dl tejszín
1 habfix
1 ek vaníliás cukor
12 gr étkezési zselatin/8 lapzselatin (vagy 2 expressz zselatin)
0,6 dl víz
A babapiskóták egyik gömbölyű végét levágjuk, és a piskótákat alul sütőpapírral bélelt 18 cm-es kapcsos vagy kivehető aljú tortaformában szorosan körbesorakoztatjuk.
Az eperből 20 dkg-ot, a joghurtot, túrót és a cukrot botmixerrel pürésítjük.
A zselatin egy kisebb edényben a víz felével meglocsoljuk.
A tejszínt habbá verjük, utasítás szerint hozzáadjuk a vaníliás cukorral elkevert habfixet.
A tejszínhez adjuk az epres keveréket, lazán elkeverjük.
A zselatinhoz hozzáadjuk a víz másik felét és 2-3 evőkanállal a tejszínes-epres krémből, és kis lángon vagy mikróban felmelegítjük – ne forrjon, de olvadjon fel teljesen a zselatin.
A kézi mixert járatva a zselatin egyenletesen belemixeljük a krémbe – alulról felfele is keverjük át egy kanállal a biztonság kedvééért, hogy egyenletesen eloszoljon.
A krémet a formába öntjük, az eperből újabb 20 dkg-ot felkockázunk, a krémbe dobáljuk.
2-3 óra hűtés után jól vágható, ekkor díszítjük a maradék eperrel.
Tészta 24 cm-es kivajazott, lisztezett tortaformához. 1. A vajat a cukorral fehéredésig kavarjuk, majd egyenként hozzáadjuk a tojást, majd a darált diót. és jól kikeverjük. Fokoza...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVálaszd szét a tojásokat, a fehérjét verd habbá, közben fokozatosan adagold hozzá a cukrot és a vizet. A felvert tojásfehérjékbe lassan csurgasd bele a tojás sárgáját, közben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük. 2 db 22 cm-es kapcsos formát kivajazunk és kilisztezünk. A finomra őrölt pisztáciát összekeverjük a liszttel és egy csipet sóval. A tojásfehérjét...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tojásokat felverjük, simára keverjük a cukorral, majd beleforgatjuk az összes többi alapanyagot is. Egy körülbelül 22-24 centis tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és beletöltjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű