menu

Családireceptkönyv.hu

Kókuszos csiga


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tésztához:
1 cs. szárított élesztő
2 kanál cukor
50 dkg liszt
25 dkg margarin
5 tojás sárgája
egy csipet só
2 evőkanál tejföl (szükség esetén több is lehet)

A töltelékhez:
5 tojás fehérje
1 csomag vaníliás cukor
50 dkg porcukor
egy kávéskanál ecet (10%-os)
20 dkg kókuszreszelék



Elkészítés:


A lisztet ,élesztőt, margarinnal, és tejföllel, egy csipet sóval és a tojássárgájával összedolgozom. Egy fél órát pihentetem.
Ezalatt a tojások fehérjét a vaníliás cukkorral és egy kiskanál ecettel habbá verem, fokozatosan adagolva hozzá a porcukrot. Amikor a hab már kemény, belekeverem a kókuszreszeléket, és kész a töltelék.
Szimpla adag 4 felé dupla adag 8 felé
180 C°-on sütni

Kókuszos csiga

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar ZSERBÓ BONBON
ZSERBÓ BONBON

Elkészítés: A barackokat langyos vízbe áztassuk be. Amikor már nagyon puhák, daráljuk le teljesen pépesre. A diót is daráljuk le, és keverjük el a porcukorral. A pépet keverjük el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Dobos Anna
Tojás nélküli sütemény
Tojás nélküli sütemény

A hozzávalókat egy keverő tálba teszem, és a gyümölcs kivételével összekeverem. Sütőpapírral bélelt, kisebb tepsibe kiöntöm, a tetejére gyümölcsöt teszek és 180 fokon 35 percig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gitka
Búrkifli leveles-vajas tésztából
Búrkifli leveles-vajas tésztából

Kimérünk 5dkg lisztet, 20dkg vajat, és a gyúródeszkára tesszük. Egy késsel elkezdjük aprítani a vajat, minél apróbb darabokra, és próbáljuk összevegyíteni a vajjal. Ha már késsel n...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Közepes
share
Holdacskak
Holdacskak

Sütni 180 C-os sütőben. Kicsit kihült, tetejere rakenyjuk : 15 dkg porcukor 1 cs vanilijas cukor es 4 tojás sárgájat habosra keverni, visza tenni a sütőbe kicsit száradjon 100 fok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk