- 25 dkg rizsliszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 4 tojás
- 2,5 dl tej
- só
- 12 dkg olvasztott vaj, vagy olaj
- 6-8 dkg cukor
- vanília esszencia
A tojásokat felverjük, majd összekeverjük az olvasztott vajjal, vaníliával, cukorral, tejjel, végül a szódabikarbónás rizsliszttel.
Minden egyes sütés előtt pici olajjal kenjük ki.
A kisütött gofrikat rácsra tesszük.
* A gofrisütőt érdemes az első gofri sütés előtt üresen "kisütni", hogy ne ragadjon le az első gofri.
* Forrás: http://lisztnelkul.hu/hirek/gofri-glutenmentesen-csak-rizslisztbol/
A sütőt előmelegítem 180C°-ra. A tojásokat szokásos módon kettéválasztom. Majd a tojás fehérjéket kemény habbá verem, a sárgáját kikeverem. A fehérjéhez hozzá adom a xilitet. A sár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét kisebb darabokra törjük, elkeverjük a vajjal és gőzfürdő felett felolvasztjuk. 2 tojást és 50 g cukrot kézi robotgéppel habosra verünk, hozzáadjuk a csipet sót és a v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy közepes tepsit (kb 28*35 cm) sütőpapírral bélelünk. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá felverjük, majd belekeverjük az olajat. A lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze egy tálban a lisztet a sütőporral és a kakaóval egy csipet sóval. Egy másik tálba keverjük habosra az olajat, a cukrot, a tojást és a tejet. Adjuk hozzá a lisztkev...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű