6 db tojás,
12 dkg liszt,
12 dkg porcukor.
25 dkg vaj,
25 dkg fondant,
1 dkg kakaó,
1 dkg erős kávé.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, kanalanként eldolgozzuk benne a porcukrot, egyszerre hozzáadjuk a tojássárgás és végül könnyedén hozzákeverjük a lisztet, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. Ezt a tortalapot kerek vagy hosszúkás tortaformában süthetjük és számos krémmel tölthetjük meg.Sütése: a sütőpléht zsírpapírral mindig kibéleljük. Ha a gázsütőtepsiben sütjük, úgy az előmelegítés után, középső bordán teljes takaréklángon sütjük, 12-15 percig. Kerek tortaformában, 35-40 perc a sütési ideje.
Kakaókrém: cukorból fele mennyiségű vízzel fondant főzünk és kihűtjük. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóval és kávéval félig kikevert fondant és jól eldolgozzuk, kifagyasztjuk és átkeverve felhasználjuk. 25 dkg vaj, 25 dkg fondant, 1 dkg kakaó, 1 dkg erős kávé.
Hőlégkeveréses sütőt 175 fokra kell állítani és 40 percig kell sütni.
Tésztához: A mákot, lisztet, sütőport egy tálban összeszitáljuk. Én a máknak csak egy részét daráltam le, kb. 40 g-ot egészben hagytam és úgy adtam a tésztához, de aki nem s...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket tedd a robotgép táljába és verd kemény habbá. Ekkor kezd adagolni hozzá a cukrot, majd verd addig, amíg teljesen fel nem olvad (8-10 perc). Egy tepsit bélelj ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDaráld le a kekszet és a diót, add hozzá a baracklekvárt (lehet cukormentes is) és a rum aromát, majd kézzel jól dolgozd össze. A masszából formázz golyókat. Ehhez az kell, hogy e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta. A tojást, cukrot, margarint, mézet jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát. Három részre osztjuk, kinyújtjuk, (kb. 25X30 cm) majd egy tepsi hátán ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű