menu

Családireceptkönyv.hu

A legfinomabb túrós tekercs, még a rétesnél is fensé


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g liszt,
250 ml tej,
100 g vaj,
2 evőkanál cukor,
30 g élesztő,
egy csipet só.
Hozzávalók a töltelékhez:

500 g tehén túró,
4 evőkanál cukor,
1 db tojás.

Elkészítés:


Melegítsük meg a tejet, tegyük bele a cukrot és az élesztőt, hagyjuk 20 percet állni. A lisztet szitáljuk egy tálba, öntsük hozzá az élesztős tejet, beletesszük a puha vajat is és jól össze dolgozzuk. Az így kapott tésztát két részre osztjuk (mert a végén két rudat készítünk belőle) és mindkét részt kinyújtjuk 1-2 cm vastagságúra.

Elkészítjük a tölteléket: a túrót kikavarjuk a cukorral és a tojással, rátesszük a kinyújtott tészta közepére. A tészta széleit ferdén 2 centinként bevagdossuk a töltelékig és addig hajtjuk a széleket még el nem fogy (ráhatjuk), így olyan lesz mintha fonatos lenne (nem kell tekerni). A töltelék fölött pedig a széleket jól lenyomkodjuk, letakarjuk és hagyjuk még 15-20 percet kelni, utána tepsibe tesszük, megkenjük tojássárgájával és megszórjuk cukorral, ízlés szerint. Előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük, amikor a tészta szép piros, el is készült.

A legfinomabb túrós tekercs, még a rétesnél is fensé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Habos mákos
Habos mákos

A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és jól összegyúrjuk. A tejfölt fokozatosan adagoljuk, annyira van szükség, hogy a tészta formázható legyen, de ne legyen ragadós. Az összegy...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Túrós sütemény
Túrós sütemény

A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében a keverő tálba tesszük. Először a 'folyékony' alkotókat keverjük ki, majd mehet bele a liszt és végül a túró. Az így kapott masszát a kiva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Eva
Túró gombóc
Túró gombóc

Hozzávalókat összekeverjük , 10-12 óra hűtőben pihen. Forrásban levő sós vízben kifőzzük. Édes tejföllel vagy vanília sodóval tálaljuk

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Lackó
Gesztenyés krémes
Gesztenyés krémes

Elkészités: Habosra keverjük a tojást a cukorral, hozzákeverjük a lisztet , sütőport , kakót, meg az olajat. Tepsibe tesszük, és 180 fokon 20-30 percig sütjük. Töl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk