500 g liszt,
250 ml tej,
100 g vaj,
2 evőkanál cukor,
30 g élesztő,
egy csipet só.
Hozzávalók a töltelékhez:
500 g tehén túró,
4 evőkanál cukor,
1 db tojás.
Melegítsük meg a tejet, tegyük bele a cukrot és az élesztőt, hagyjuk 20 percet állni. A lisztet szitáljuk egy tálba, öntsük hozzá az élesztős tejet, beletesszük a puha vajat is és jól össze dolgozzuk. Az így kapott tésztát két részre osztjuk (mert a végén két rudat készítünk belőle) és mindkét részt kinyújtjuk 1-2 cm vastagságúra.
Elkészítjük a tölteléket: a túrót kikavarjuk a cukorral és a tojással, rátesszük a kinyújtott tészta közepére. A tészta széleit ferdén 2 centinként bevagdossuk a töltelékig és addig hajtjuk a széleket még el nem fogy (ráhatjuk), így olyan lesz mintha fonatos lenne (nem kell tekerni). A töltelék fölött pedig a széleket jól lenyomkodjuk, letakarjuk és hagyjuk még 15-20 percet kelni, utána tepsibe tesszük, megkenjük tojássárgájával és megszórjuk cukorral, ízlés szerint. Előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük, amikor a tészta szép piros, el is készült.
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és jól összegyúrjuk. A tejfölt fokozatosan adagoljuk, annyira van szükség, hogy a tészta formázható legyen, de ne legyen ragadós. Az összegy...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a felsorolás sorrendjében a keverő tálba tesszük. Először a 'folyékony' alkotókat keverjük ki, majd mehet bele a liszt és végül a túró. Az így kapott masszát a kiva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalókat összekeverjük , 10-12 óra hűtőben pihen. Forrásban levő sós vízben kifőzzük. Édes tejföllel vagy vanília sodóval tálaljuk
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészités: Habosra keverjük a tojást a cukorral, hozzákeverjük a lisztet , sütőport , kakót, meg az olajat. Tepsibe tesszük, és 180 fokon 20-30 percig sütjük. Töl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű