menu

Családireceptkönyv.hu

Füstölt húsos bableves – nagyon kiadós, fenséges éte


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg füstölt hús (ízlés szerinti)
30 dkg bab
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 sárgarépa
2 fehérrépa
3-4 burgonya
felaprított petrezselyemzöld
3 babérlevél
1 teáskanál őrölt pirospaprika
só, bors
olaj

Elkészítés:


A babot előző este beáztatjuk. A hagymát felaprítjuk, kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a paprikát és a feldarabolt húst. Mikor a hús félig megfőtt, a babot is beletesszük és fűszerezzük, fedő alatt főzzük. A meghámozott, felaprított zöldségeket akkor tesszük a levesbe, amikor a bab már majdnem puha. Mikor elkészült hozzáadjuk az ecetet és már kínálhatjuk is. Tejfölt, csípős paprikát, lila hagymát kínálhatunk mellé.

Füstölt húsos bableves – nagyon kiadós, fenséges éte

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Brokkoli krémleves
Brokkoli krémleves

A brokkolit megpároljuk. A póréhagymát megfuttatjuk kevés olajon. Hozzáadjuk a brokkolit, majd ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával. Felöntjük vízzel vagy zöldség alaplével, kb...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
ZÖLDSÉGES KRUMPLIGOMBÓC LEVES
ZÖLDSÉGES KRUMPLIGOMBÓC LEVES

A burgonyát megtisztítjuk, kockázzuk, sós vízben puhára főzzük. Félretesszük de még nem szűrjük le. A hagymát felvágjuk, a zöldésgeket kockázzuk. A hagymát egy lábasban megpirít...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Savanyú tojásleves
Savanyú tojásleves

Egy edényben a zsírban kipattogtatom a köménymagot, hozzáadom a felaprított hagymákat. Majd üvegesre pirítás után sózom, borsozom, rászórom a lisztet. Amikor már megbarnult, levesz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Tejszines zöldségleves
Tejszines zöldségleves

A vajat felolvasztjuk, majd a felaprított zöldségeket megdinszteljük rajta. Megszórjuk az aprított petrezselyemmel és felöntjük a kellő mennyiségű vízzel. Ha a zöldség megpuhul...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk