menu

Családireceptkönyv.hu

Gombaragu leves daragaluskával


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 6 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csirkemell filé
10 dkg csiperke gomba
4-5 szelet szárított vargánya
1 zöldhagyma
40 dkg vegyes zöldség(sárgarépa, petrezselyem, zöldborsó, ami van otthon)
zöldpetrezselyem,
lestyánlevél
1 paradicsom
1 /2 paprika
só, bors
1 ek olaj.
Daragaluska hozzávalói:

egy közepes nagyságú tojás
4 csapott ek, búzadara
pici só

Elkészítés:


Az olajon megdinszteljük az apróra vágott zöldhagymát, paprikát, hozzátesszük a gombát, a fölszeletelt zöldségeket ( borsót a végén tesszük bele), majd a felkockázott csirkemellet, megszórjuk petrezselyem zölddel addig pirítjuk ameddig a csirkemell is kifehéredik,fűszerezzük sóval, borssal, beletesszük a lestyánlevelet, a paradicsomot és vízzel felengedjük. Alacsony lángon főzzük, ha megpuhultak a zöldségek és a csirkemell kockák, beletesszük a borsót . Közben elkészítjük a daragaluskát. A tojás fehérjéből egy csipetnyi sóval kemény habot verek, majd beletesszük a tojás sárgáját, és lassan hozzáadjuk kanalanként a búzadarát. Közepes állagúra lazán összekeverjük. 10 percig pihentetjük, majd a forró
levesbe mártott kanállal beletesszük a galuskákat , alacsony hőfokon főzöm kb 5 percig főzzük, a lábast 2-3 percre befedjük. Szép nagy laza galuskák lesznek. ( lehet tenni hozzá egy teáskanál olajat is,én általában ezt kihagyom!)

Amennyiben szeretnénk a levest másnapra is eltenni akkor érdemes a galuskákat külön vízben felfőzni. Ilyenkor szoktam a főzővízbe egy kis ételízesítőt (házi készítésű) tenni.

Jó étvágyat!

Trükkök, tippek, praktikák:


Ma egyik kedves munkatársam megkérdezte, hogy mit főzök, mert nagyon kíváncsi? :-) Íme itt van :-)))) Szóval már megfőztem, és ma délután meg is ettük az utolsó tányérkával is, csak éppen nem volt időm lejegyezni. Most két kedvenc levesünket kombináltam egybe, korábban gombás ragulevest nem készítettem grízgaluskával :-)) Én a grízgaluskába a tojás fehérjét mindig felverem, ezt édesanyámtól tanultam, ettől mindig finom-laza lesz! :-).
Előfordul,hogy teszek bele egy teáskanálnyi olajat, mivel az utóbbi időben mindig sikerülnek a galuskáim,ezért kihagyom,mert édesanyám sem tett bele.

Én így készítettem:

Gombaragu leves daragaluskával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Bajor burgonyakrémleves majoránnával
Bajor burgonyakrémleves majoránnával

Hámozzuk meg és aprítsuk fel a burgonyát és a sárgarépát, kockázzuk fel a szalonnát és vágjuk fel karikákra a póréhagymát. Pirítsuk meg a szalonnát a póréhagymával, majd adjuk hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
FOKHAGYMAKRÉM LEVES
FOKHAGYMAKRÉM LEVES

Egy fej fokhagymát összetörsz vajon megpirítod, majd hozzáadsz egy evőkanál lisztet pirítod és felengeded 2-3 liter vízzel. 3-4 db leveskockát dobsz bele. Fehérborssal ízesíted. Ha...

Elkészítési idő: 1/2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Tárkonyos raguleves
Tárkonyos raguleves

1. A csirkemell filét apró kockákra vágjuk. 2. Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. 3. A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: ani44
Ha nagyon finom, tartalmas levesre vágysz, mindenkép
Ha nagyon finom, tartalmas levesre vágysz, mindenkép

Nagy lábasban, az olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a tarhonyát, és kevergetve addig hevítjük, amíg pirulni nem kezd. A tűzről levéve pirospaprikával, kö...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk