menu

Családireceptkönyv.hu

Grízes-mascarponés keksztekercs Forrás: http://webc


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 6 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Kekszes tésztához:

50 dkg darált keksz
10-15 dkg porcukor
3 evőkanál kakaópor
5 dkg vaj
3 evőkanál rum
kb.2 dl tejszín
1 kávéskanál fahéj
6 evőkanál sárgabarack lekvár


Kókuszos krémhez:

20 dkg mascarpone
20 dkg kókuszreszelék
2 dl tej
3 evőkanál búzadara
vanília aroma (vagy 3 csomag vaníliás cukor)
15 dkg porcukor
1 csipet só

Elkészítés:


A tejet felforralom, beleszórom a búzadarát, és kevergetve sűrűre főzöm. Csipetnyi sóval ízesítem. Kihűtöm. A mascarponét a porcukorral nagyon habosra keverem, majd a kihűlt tejbegrízt, és a kókuszreszeléket is hozzáadom. Vanília aromával (vagy vaníliás cukorral) ízesítem még. A darált kekszet szárazon összekeverem a porcukorral, a kakaóporral, és a fahéjjal. Hozzáöntöm a rumot, a tejszínt és a lekvárt is hozzáadom, hogy linzertészta állagú kegyen. Közben a puha vajat is beledolgozom. Két részre osztom a kekszes tésztát és 2 folpack fólia között vékonyra nyújtom. Rákenem a kókuszos krémet és feltekerem, majd fóliába rakom és tálalásig a hűtőbe tárolom. (Én még kevés kókuszreszelékbe meghempergettem a tekercset, de elhagyható).

Grízes-mascarponés keksztekercs  Forrás: http://webc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sacko
Máglyarakás zsemléből
Máglyarakás zsemléből

A liter tejet felforraljuk. 6 db almát lereszelünk a nagy lyukú reszelőn, és kevés vajon fahéjjal megpároljuk. A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, amihez 15 dkg porcukrot is a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Barackos-pudingos-joghurtos süti csokis kekszdarabok
Barackos-pudingos-joghurtos süti csokis kekszdarabok

A tésztához 5 tojássárgáját kikavarunk 25 dkg cukorral, fokozatosan hozzáadva 1 dl vizet. Amikor jó habos, akkor hozzáadjuk a 20 dkg lisztet, amiben elkevertünk 1 csomag sütőport é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Rizsfelfújt
Rizsfelfújt

A rizst és a vizet egy vastag aljú lábasba tesszük, és folyamatos kevergetés mellett, közepes hőfokon, felpuhítjuk a rizst a vízben. Mikor elforrt a rizsről a víz, megsózzuk, és r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mini kakaós csiga leveles tésztából
Mini kakaós csiga leveles tésztából

A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiengedjük. A kakaót a cukorral összekeverjük. A margarint felolvasszuk. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, fele margarinnal megkenjük. Rátesszü...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk