500 g csirkeaprólék
1 kis zellergumó
1 sárgarépra
1 hagyma
1 babérlevél
friss petrezselyemzöld
só, bors
A grízgaluskához:
2 tojás
7 evőkanál gríz
1 késhegynyi szódabikarbóna
pár csepp olaj
só
Az aprólékot nagyjából 10 percig főzzük, amíg feljön a habja. Leszedjük a habot és beletesszük a felaprított zöldségeket és a fűszereket. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Közben elkészítjük a grízgaluskát. A tojásokat elkavarjuk kevés olajjal és sóval, majd hozzákeverjük a szódabikarbónát is. Ezután a grízt lassanként szórjuk bele. Addig kavargatjuk, amíg tejföl szerű állaga lesz. Az elkészült masszát lefedve, hűvös helyen minimum egy órát hagyjuk pihenni. Amikor a leves megfőtt, belemártunk egy kanalat és beleszaggatjuk vele a galuskákat. Az edényre teszünk egy fedőt és alacsony lángon legfeljebb 20 percig főzzük, majd friss petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk a levest.
ojás,griz, pici só.Az a titka,hogy a tojásokat nagyon jól föl kell verni,és ugy adni hozzá a grizt. nem szabad keménynek lenni,és jól megfőzni.Igy olyan lesz mint a hab.
Az olajon megpirítjuk a lisztet, rákanalazzuk a paradicsompürét, majd ráöntjük a passatát. Beledobjuk a hagymát és a fokhagymagerezdeket egészben, és felöntjük a vízzel is. Beledo...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA megmosott kelkáposztaleveleket kb. 1,5 cm széles csíkokra szeleteljük és forró vízzel leforrázzuk. Közben a levest a vízzel felmelegítjük, amikor forrni kezd a leszűrt kelkáposzt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA karfiolt rózsáira szedjük és alaposan megmossuk. A répákat megpucoljuk és karikára vágjuk. A hagymát apró kockára vágjuk. Kevés olajon a hagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a z...
Elkészítési idő: 40perc Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozom, megmosom, majd apró kockára vágom. A nagyobb tésztákat kisebbre töröm. A hagymát megpucolom, apróra vágom. A szalonnát is apró kockára vágom. 2 evőkanál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű