1 kg burgonya
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa (vagy egy csomó zsenge leveszöldség)
Hirdetés
5 dkg szalonna
15 dkg kolbász (lehet persze több is)
2 szál virsli
kevés zsír
1 fej hagyma
1 kis doboz tejföl
só, pirospaprika, tárkony, borsikafű, babérlevél
friss zellerzöld
A zöldségeket megmosom, megtisztítom, feldarabolom. A fazékban felhevítem a kockákra vágott szalonnát és megpirítom. A hagymakockák következnek. Alaposan átforgatom majd jöhet a sárgarépa és a fehérrépa. Néhány percig így egyben pirítom őket, aztán a burgonyakockákat dobom bele. Átkavarom, és máris öntöm a vizet. Annyi folyadék kell, hogy teljesen ellepje a hozzávalókat.
Jöhetnek a fűszerek a só és a pirospaprika és a kolbászkarikák is. Lefedem és közepes lángon 20-25 percig főzöm. Ennyi idő alatt a megpirított zöldségek biztosan megpuhulnak. Most habarom be és néhány percig még forralom. Közben beledobom a virslikarikákat, ugyanis ez a néhány perc elég nekik a forró lében. Máris tálalhatom. Szórhatunk rá picire vágott zeller zöldet és adjunk hozzá még tejfölt bőségesen. Máris egy laktató és fenséges ízű burgonyalevessel kínálhatjuk családunkat. - VIA
Sűrűn, tejfölösen a legfinomabb.
A pirospaprika, a szalonna és a finom házikolbász az, amitől gyönyörű színe és jó íze lesz.
A kimagozott, nagyobb darabokra vágott sütőtököt és pár félbevágott sárgarépát egy sütőtepsibe helyezünk. Meglocsoljuk olívaolajjal és meghintjük garam masalaval, majd sózzuk, bors...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábast felhevítünk, és egy félbevágott zöldcitromot a vágott felületével szépen lepirítunk benne. A limeot félretesszük, a lábasba pedig beleszórjuk az egész római köményt, kor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palócleves elkészítéséhez a sertéshúst megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és kockára vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A zöldbabo...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes1. 3 fej hagymát összevágok apró kocára, és zsíron vagy olajon megdinsztelem, belekerül füstölt házi kolbász kb. 6-10 karika, ezt is kicsit pirítom, hogy jól kisüljön az íze, végül...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű