menu

Családireceptkönyv.hu

Gyümölcsös Túrókocka


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 6 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:




6 db tojás
6 ek porcukor
6 csapott ek finomliszt
1 dl napraforgó olaj
2 evőkanál víz
2 ek cukrozatlan kakaópor
0.5 csomag sütőpor
Krémhez:
5 dl tej
2 tasak tejszínízű pudingpor
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
25 dkg tehéntúró
Tetejére:
25 dkg eper+pár szem meggy került
1 csomag tortazselé (piros)
3 ek cukor
2.5 dl víz

Elkészítés:


A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral és a langyos vízzel, majd az olajat hozzáadva tovább keverjük. A lisztet, a kakaót és a sütőport összekeverjük, majd a felvert tojásfehérjével felváltva a tojásos masszához adjuk.

Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe megsütjük.

A krém elkészítése:

A tejben a pudingot felfőzzük, majd kihűtjük.

A margarint a porcukorral kikeverjük, a kihűlt pudinghoz adjuk a túróval együtt és jól összedolgozzuk.

A kihűlt tésztára simítjuk a krémet.

A gyümölcs zselé elkészítése:

Gyümölcsös Túrókocka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bocikocka
Bocikocka

A sütőt előmelegítjük. Egy közepesnél kicsit nagyobb tepsit kikenünk vékonyan margarinnal, majd megszórjuk liszttel. A lisztet egy tálba mérjük, majd elkeverjük benne a szódabikarb...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Túrós - Édes töltött kifli
Túrós - Édes töltött kifli

1. A túrót a tojás sárgájával, vaníliás és kristálycukorral összekeverjük. 2. Mindenki kicsit másképp szereti: édesebben, tojásosabban, ezért meg kell kóstolni. 3. A kiflik...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
almás pite eta módra
almás pite eta módra

Almás pité Eta módra:-) Ma sütöttem ezt az egyszerű sütit,,,ahogy kihűlt máris fogyasztható,,,finom puha,,,e reci szerint sütöm az almás pitét már legalább 30 éve ,,,hagy kedveske...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Grillázskrémmel töltött ostya
Grillázskrémmel töltött ostya

A tojássárgákat 10 dkg cukorral és 10 dkg vajjal addig főzzük, amíg olyan sűrű lesz, hogy a lábas aljáról kezd elválni. Langyosra hűtjük, vaníliával, citromhéjjal ízesítjük. Ezal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk