70 dkg sárgadinnye
2 érett barack
1,5 dl főzőtejszín
2 evőkanál méz
2-3 mentalevél
A meghámozott gyümölcsöket felszeleteljük és egy edénybe tesszük, ráöntjük a tejszínt és robotgéppel pépesítjük. Mikor csomómentes, a mézet is belekeverjük és újra összedolgozzuk. A mentaleveleket beletesszük, a levest 2 órára hűtőbe rakjuk, majd tálaljuk.
A hőségben senki nem akar főzni, ha ízletes és üdítő ételre vágysz, próbáld ki ezt a remek levest!
Az aszalt barackot meglocsoljuk a konyakkal és hagyjuk egy kicsit állni, hogy megszívja magát az alkohollal. A fahéjat meg a szegfűszeget a narancs és a citrom héjával együtt 6-7 d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűForrásban lévő cukros, sós, szegfűszeges (kb.4 db) vízbe a meggyet megfőzzük. 2 tojás sárgáját 2 evőkanál étkezési keményítővel kikeverünk. Pár perc forrás után szűrőn át belekev...
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: Könnyű