A tortalaphoz:
3 tojás
4 ek. presszó kávé
4 ek. olaj
20 dkg cukor
15 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
2 ek. kakaópor
csipet só
A locsoláshoz:
kávé,rum vagy rumos kávé(ízlés szerint)
A krémhez:
500 g mascarpone
2 dl tejszín
2-3 ek. porcukor
A tetejére:
csokoládé forgács vagy kakaópor
A tojásokat kettéválasztjuk.
A sárgáját kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat és kikeverjük.
A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a sütőporral, majd a tojásos masszához adjuk.
A végén beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérje habot.
Sütőpapírral bélelt 20-24 cm-es tortaformába simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e, majd a formában hagyjuk kihűlni.
A mascarponet kikeverjük a porcukorral, majd beleforgatjuk a keményre felvert tejszínhabot.
A tortalapot három lapba elvágjuk, majd megtöltjük és bevonjuk a krémmel úgy, hogy a középső lapot kevés kávéval vagy rummal megöntözzük.
A tetejét csokoládéforgáccsal díszítjük.
Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.
Tészta: A tojássárgáját és a porcukrot habossá keverjük össze és hozzáadjuk a tojásfehérjét kemény habbá verve, a darált diót és a zsemlemorzsát. Könnyedén összekeverjük úgy, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepestészta...........a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük és beletesszük a sütőporral elkevert lisztet a fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a többi anyaghoz....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszos réteghez verjük kemény habbá a tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval és a cukorral. Óvatosan forgassuk hozzá a kókuszreszeléket. Egy nagy (38 x 32 cm), sütőpapírral borí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótatallérból 60 dekányit elnegyedeltem, a többiből raktam egy sort a tortaforma aljába. A tejet melegíteni kezdtem, hozzáadtam a margarint és a kakaóport is, egyne...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű