menu

Családireceptkönyv.hu

Kedvenc levesbetétem a falusi májgaluska!


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg sertés- vagy borjúmáj (fiatal marhamájból is jó),
1 db egynapos zsemle,
1 tojás,
2 evőkanál olvasztott zsír,
1 kávéskanál nagyon finomra vágott hagyma,
1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem,
késhegynyi törött bors,
késhegynyi majoránna (csak akkor használjuk, ha marhamájból készítjük),
só,
1 evőkanál zsemlemorzsa.

Elkészítés:


májat megmossuk, leszárítjuk, az erektől megtisztítva feldaraboljuk és ledaráljuk, vagy deszkán késsel megkaparjuk. A zsemle héját lereszeljük (morzsaként felhasználható a galuskába), és a zsemlét vízbe beáztatjuk. Kislábasban, egy evőkanál zsírban megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, hozzákeverjük a zöldpetrezselymet, azt is átpároljuk. Az áztatott zsemlét jól kicsavarjuk, tálba tesszük, hozzáadjuk a ledarált májat, a tojást, zsemlemorzsát, sót, borsot, a megfuttatott hagymát és zöldpetrezselymet és jól eldolgozzuk, majd kb. 1/2 óráig pihentetjük. Forrásban levő levesbe mártott kiskanállal egy szép, hosszúkás galuskát belefőzünk, pár pillanatig figyeljük, ha széteső, még 1/2 kanál morzsát belekeverünk és úgy főzzük be az egész mennyiséget. Lassan forraljuk, 2-3 perc múlva egy galuskát kiemelve, széttörünk, ha nem sötétvörös, csak rózsaszínű a belseje, a főzést befejezzük, pár percig lefedve pihentetjük, ezalatt a galuska elkészül.

Forrás: ketkes.com

Trükkök, tippek, praktikák:


inomabb nem is kell :))) Míg fő a leves, addig elkészítjük a májgaluskának valót:

Kedvenc levesbetétem a falusi májgaluska!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Zöldbableves sertéshússal
Zöldbableves sertéshússal

A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymát apró kockákra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk a köménymaggal és a paprikával. Hozzáadj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsolt
Szoljanka
Szoljanka

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Shanghai Csípős Húsleves
Shanghai Csípős Húsleves

Ha zsíros sertéshúst szeretnél használni hozzá, akkor a kockára vágott húsos szalonna darabokat forrásban lévő vízben főzd 30 másodpercig, majd szűrd le és öblítsd le. Ezzel az elj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Amália
Satay leves
Satay leves

A zöldségeket mossuk meg, szükség szerint hámozzuk. Vágjuk fel a fehérrépát, a sárgarépát, a paprikát, és a halványító zellert 2 cm széles csíkokra. A hagymát és a fokhagymát egés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk