15 dkg zsír
csipet só
1 kiskanál cukor
15 dkg liszt
6 tojás
Krém :
4 dl tej
1 csomag vaníliaízű pudingpor
15 dkg margarin
12, 5 dkg porcukor
Egy edénybe tölts 3 dl vizet , sót , cukrot és forrald fel. Add hozzá a zsírt , ha teljesen felolvadt szórd bele a lisztet. Szüntelenül kevergetve addig főzd míg sima lesz, és az edény falától elválik. Vedd le a tűzről és egyenként add hozzá a tojásokat. Minden tojás után alapos keverés. A masszát egy habzsákba töltsd és sütőpapírral bélelt tepsibe halmocskákat nyomj belőle. 230°C-on, 5 percig süsd, majd vedd vissza a hőt és körülbelül 10-15 percig süsd. A sütő ajtót nem szabad kinyitni. Ha kész résnyire nyisd ki a sütőt és körülbelül 10 percig szárítsd. Majd vágd le a 1/3 részét az lesz a kalapja. A krémhez a pudingot a szokásos módon főzd meg, majd külön a margarint a porcukorral habosítsd ki és így kevert a kész pudinghoz. Ezzel a krémmel töltsd meg és tejszínnel, a fánkokat. Tedd rá a tetejét és szórd meg porcukorral.
A csokikrém elkészítése: A tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük és hidegen csomómentesre keverjük. A keveréshez legjobb, ha kézi habverő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához és a töltelékhez a hozzávalókat összegyúrjuk, ill kikeverjük. A formát enyhén kivajazzuk és szórunk bele kókuszreszeléket. A kekszmasszából belenyomunk a formába ann...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűFogj egy lábast, lehetőleg olyat, amiben általában nem szoktad leégetni a dolgokat. :) Tedd bele a darabolt vajat, a vizet a cukrot és a sót. Kezdd el melegíteni, amikor elolvad...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű180 fokra melegítjük elő a sütőt. Sütőpapírral kibélelünk egy 20 cm x 30 cm-es sütőtálat. Egy keverőtálban összemixeljünk a tészta összes hozzávalóját, majd, ha összeállt a massz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű