1 kg túró
4 db tojás
30 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
fél l tejföl
3-4 ek zsír
só ízlés szerint
1 bögre (20 dkg) búzadara
10 dkg vaníliás porcukor
A túrót áttörtjük, a tojássárgáját a cukorral kikeverjük és a reszelt citrom héjával, a csipetnyi sóval együtt a túróhoz adjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a túróhoz óvatosan hozzákeverjük. A kinyújtott rétestésztát langyos zsírral jól meglocsoljuk, egyharmad részén megszórjuk a búzadarával és a túrót egyenletesen a darára szórjuk. A tejföllel az egész tésztát meglocsoljuk, az abrosz segítségével a rétest a töltelék felőli oldalról felcsavarjuk. Zsírozott tepsibe rakjuk, tetejét zsírral és tejföllel meglocsoljuk, majd aranysárgára sütjük. Tálaláskor vaníliás porcukorral szórjuk meg. Rézsútosan szeleteljük és vigyázunk, hogy össze ne törjön.
Még több klasszikus sütemény receptért kattints a következő oldalra!
A banánokat meghámozzuk, villával összetörjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a citromhéjjal és a fahéjjal. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral összekeverjük, hozzáadjuk az olajat a citromhéjat, sütőport és a lisztet, majd simára keverjük. A tepsit kivajazzuk majd zsemlemorzsával megszórjuk, beleöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük úgy, hogy a vége felé hozzáadjuk a cukrot. Óvatosan belevegyítjük a darált diót és a fahéjat. 2. A leveles tésztát egyenként téglalap a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a cukrot, a sót és a sütőport összekeverjük. A túrót összetörjük, belekeverjük a mazsolát, a citromhéjat, a vaníliás cukrot. Egy közepes tepsit a vaj 1/3 részével...
Elkészítési idő: 60perc Nehézség: Könnyű