A meggy fanyar íze és a krémes csokoládé csábítóan finom, ezt az édességet el kell készítened! :)
Hozzávalók:
20 dkg kakaós keksz
6 dkg vaj
6 evőkanál meggyes gyümölcslé
2 evőkanál porcukor
1 tasak csokoládés pudingpor
4 evőkanál cukor
4 dl tej
10 dkg jó minőségű csokoládé
25 dkg meggy (befőtt is jó)
Elkészítése:
A kekszet apróra törjük és hozzákeverjük a vajat, a meggyes gyümölcslét és a porcukrot, majd robotgéppel összedolgozzuk. Amikor kemény pép lesz belőle, belekeverjük a kimagvalt meggy felét és egy sütőformába, tálba simítjuk. A pudingport összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és készre főzzük. A csokoládét apróra tördeljük és belekeverjük a meleg pudingba, az egészet ráöntjük a kekszes masszára. A tetejére halmozzuk a maradék meggyet, nem baj ha belesüpped a pudingba, így lesz igazán fincsi. Lehűtjük és tálalhatjuk.
A piskóta elkészítése: A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a reszelt citromhéjat, a citrom levét, valamint 4 evőkanál forró vizet...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA narancs héjának az egyik felét lereszeljük, a másik felét vékony csíkokra vágjuk a díszítéshez, a húsát vágjuk apró kockákra. A tojásokat válasszuk szét, fehérjét tegyük addig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 10 perc. Egy nagyobb tálba teszünk, 1 dl vizet, 3 evőkanál kakaóport, 5 evőkanál cukrot, 1 Rama margarint elkockázva, 1 cs. vaníliás cukrot, 1 evőkanál zselatint. A...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű