(sütés nélküli gyorsan elkészíthető ,finom desszert)!
Hozzávalók:
4 csomag narancsos piskóta tallér
1 evőkanál kakaópor
15 dkg vaj
1 dl tej
A díszítéshez:
1-2 dl habtejszín
1 narancs reszelt héja
Elsőként négyfelé vágjuk a három csomagnyi kekszet.
Lábasban felmelegítjük a vajat a tejjel és a kakaóval,majd jól összekeverjük a darabolt tallérokkal.
A krémet kétfelé vesszük.A massza egyik felét egy 18 cm-es tortaforma aljába nyomkodjuk.Kirakjuk a tetejét az egész tallérokkal,majd rásimítjuk a massza másik felét.Néhány órán át hagyjuk dermedni de legjobb ha 1 éjszakát pihentetjük a hűtőben.
Kemény habbá verjük a tejszínt.Csillagcsöves habzsákba töltjük,majd habrózsákat nyomunk a torta tetejére.Megszórjuk reszelt narancshéjjal!
A tésztához időnként megrázogatva pirítsd meg a mogyorót (ilyen keveset szendvicsgrillen is lehet), vágd kockákra és párold meg az almát. A liszteket, sót, szódabikarbónát mérd eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojasok feherjet 2 evokanal vizzel kemeny habba verjuk. Beleszorunk 10 dkg cukrot, hozzaadjuk a vaniliascukrot es a reszelt citromhejat is, majd egyenkent hozzakeverjuk a tojasok...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes:Egy kapcsos tortaformát kirakunk jó szorosan babapiskótával. A lereszelt almát puhára pároljuk 2 dl vízben. A pudinporokat elkeverjük 2,5 dl vízben és az almára öntjük. Sűrűsödés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű