Hozzávalók 4 személyre
1 nagy karalábé
1 l víz
6 dkg vaj
3 dkg liszt
6 dl tej
10 dkg reszelt sajt
só
őrölt bors
reszelt szerecsendió
aprított petrezselyemzöld
Meghámozzuk és vékony csíkokra vágjuk a karalábét, majd enyhén sós vízben puhára főzzük.
A vajon halványra pirítjuk a lisztet, felöntjük a tejjel, és hozzáadjuk a karalábét a főzővízzel együtt. Sózzuk, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Összeforraljuk a levest, beleszórjuk a reszelt sajtot és a petrezselyemzöldet.
Megvárjuk, amíg a sajt elolvad, és azonnal tálaljuk.
A gyümölcsöket kockákra vágjuk, és egy leveses fazékba tesszük, a citromot beleszeleteljük. Felöntjük vízzel, megsózzuk, a fűszereket egy teatojásba téve belelógatjuk,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűHabosra kikeverjük a cukrot az egész tojásokkal, és a sütőporral, majd tovább keverjük a tejfellel. Beleadjuk az olvasztott margarint, a lisztet, a darált mákot, a reszelt citromh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 liter vízben feltesszük főni a hámozott, szeletekre vágott almát. Beletesszük a fűszereket, a cukrot, és picit megsózzuk. A citrom héját csak addig hagyjuk benne, amíg e...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűTepsi alját ( 30*22cm ) kirakjuk a keksszel és a következő krémet tesszük rá : Krém : A pudingport, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomóm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű