menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos karalábéleves


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 6 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 4 személyre
1 nagy karalábé
1 l víz
6 dkg vaj
3 dkg liszt
6 dl tej
10 dkg reszelt sajt

őrölt bors
reszelt szerecsendió
aprított petrezselyemzöld

Elkészítés:


Meghámozzuk és vékony csíkokra vágjuk a karalábét, majd enyhén sós vízben puhára főzzük.
A vajon halványra pirítjuk a lisztet, felöntjük a tejjel, és hozzáadjuk a karalábét a főzővízzel együtt. Sózzuk, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Összeforraljuk a levest, beleszórjuk a reszelt sajtot és a petrezselyemzöldet.

Megvárjuk, amíg a sajt elolvad, és azonnal tálaljuk.

Sajtos karalábéleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gyümölcsleves
Gyümölcsleves

A gyümölcsöket kockákra vágjuk, és egy leveses fazékba tesszük, a citromot beleszeleteljük. Felöntjük vízzel, megsózzuk, a fűszereket egy teatojásba téve belelógatjuk,...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyors mákos szelet
Gyors mákos szelet

Habosra kikeverjük a cukrot az egész tojásokkal, és a sütőporral, majd tovább keverjük a tejfellel. Beleadjuk az olvasztott margarint, a lisztet, a darált mákot, a reszelt citromh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almaleves
Almaleves

1 liter vízben feltesszük főni a hámozott, szeletekre vágott almát. Beletesszük a fűszereket, a cukrot, és picit megsózzuk. A citrom héját csak addig hagyjuk benne, amíg e...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Kekszes krémes
Kekszes krémes

Tepsi alját ( 30*22cm ) kirakjuk a keksszel és a következő krémet tesszük rá : Krém : A pudingport, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomóm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk