menu

Családireceptkönyv.hu

Kenyérlángos (langalló) Töki pompos


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tésztához
400 g burgonya (főtt, áttört)
90 ml 2,8%-os tej
1 teáskanál kristálycukor
30 g élesztő (friss)
540 g búzaliszt (BL55)
45 ml étolaj
0.5 teáskanál só
340 ml víz

A tepsire
étolaj

A feltéthez
350 ml tejföl (20%-os)
125 g szalonna, bacon (nyers)
3 fej lilahagyma
430 g trappista sajt (reszelt)

Elkészítés:



1. A burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük.

400 g burgonya (főtt, áttört)


2. Közben felfuttatjuk az élesztõt a langyos cukros tejben.

90 ml 2,8%-os tej, 1 teáskanál kristálycukor, 30 g élesztő (friss)


3. Mikor a burgonya puhára főtt, leszűrjük, áttörjük, majd hagyjuk kihűlni minimum langyosra.


4. Mikor a burgonya kihűlt, hozzáöntjük a tészta többi hozzávalóját. (Liszt, olaj, só, víz, felfuttatott élesztő.)

540 g búzaliszt (BL55), 45 ml étolaj, 0.5 teáskanál só, 340 ml víz


5. Begyúrjuk a tésztát sűrű nokedlitészta állagúra.


6. Liszttel megszórjuk a tetejét a tésztának, majd letakarva kelesztjük egy órán át.


7. Mikor a tészta megkelt, egy gáztepsibe szilikonos sütőpapírt terítünk. Ezt vékonyan megkenjük étolajjal, ráborítjuk a tésztát, a tetejét is beolajozzuk, és egyenletesen kilapítjuk a lemezen.

étolaj

8. Megszurkáljuk, és kb. 20-25 perc alatt elősütjük egy 220 C-ra előmelegített sütőben légkeverés nélkül. Félig átsültnek kell lennie.


9. Ha megvan, megkenjük a tetejét a tejföllel.

350 ml tejföl (20%-os)


10. Megszórjuk egyenletesen a kockázott baconnal, majd a felkockázott lilahagymával, végül a reszelt trappistával.

125 g szalonna, bacon (nyers), 3 fej lilahagyma, 430 g trappista sajt (reszelt)


11. Végül ismét visszatesszük a 230 C-os sütőbe, és kb. 15 perc alatt pirosra sütjük a tetejét. Alsó-felső sütést használjunk, és a sütő alsó részébe tegyük, ha nem éget a sütő alja. (A sütési hőfok és idő sütőnként változhat!

12. Melegen szeleteljük az elkészült langallót!

Kenyérlángos (langalló) Töki pompos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Citromos-fokhagymás elixír
Citromos-fokhagymás elixír

Vágjuk a citromokat és fokhagymát (pucolás után) apró darabokra. Adjunk hozzá 2 liter vizet és lassan főzzük fel a keveréket. Mihelyt elkezd főni, azonnal vegyük le a lángról és ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vanília fagylalt
Vanília fagylalt

A tejet a vanília rudakkal és a kivonattal épphogy felforraljuk, lehúzzuk a tűzről és fél órát állni hagyjuk. Harminc perc elteltével a vanília rudakat kivesszük, kettévágjuk, és a...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tortilla (Csicseriborsós liszt)
Tortilla (Csicseriborsós liszt)

A hozzávalókat összegyúrtam, 5 gombócra osztottam szét (kb.ökölnyi), vizes konyharuhával lefedett tálba pihentettem őket kb. 1/2 órát. Lisztezett deszkán kinyújtottam, egy kisebb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Birsalmasajt
Birsalmasajt

A birsalmáról a “bolyhokat” lemossuk, négybe vágjuk, magházát kivesszük. (Meghámozni a gyümölcsöt nem kell! A héjában van a sok pektin, amitől majd megkocsonyásodik!) Egy fazék...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk