◾100 g puha vaj,
◾250 g liszt,
◾2 teáskanál sütőpor,
◾csipet só,
◾150 g cukor,
◾2 tojás,
◾1 citrom reszelt héja,
◾1 teáskanál vanília kivonat,
◾75 ml tej,
◾4 db. alma,
◾1 evőkanál barna cukor,
◾1/2 teáskanál fahéj
1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra.
2. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, sót, puha vajat, cukrot, tojást, reszelt citromhéjat, vanília kivonatot (vagy vaníliás cukrot). Fokozatosan adjuk hozzá a tejet és keverjük szép simára.
3. Az almákat tisztítsuk meg, majd egy fél egy almát vágjunk kockákra, és keverjük a tésztához.
4. A többi almát vágjuk fel vékony szeletekre. Öntsük a tésztát egy kivajazott, lisztezett kerek formába, majd körben rendezzük el a tetején az almákat
5. Keverjük össze a barna cukrot a fahéjjal, és szórjuk rá a tetejére.
6. Süssük 40-45 percig, amíg feljön, és szép, arany színű lesz.
Melegen és hidegen is finom.
A pitét langyosan szokták fogyasztani, ha forró egy kanál vanília fagyival is fogyasztható együtt.
Tizenöt deka vajat habosra kavarunk, kis sót és szódabikarbonát teszünk hozzá, ráütjük öt tojás sárgáját és beleteszünk negyed kiló cukrot, tovább kavarjuk, hozzávegyítjük az öt to...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMegfőzzük a pudingot, ha kihűlt beleöntünk 1-2 ek rumot, 5 dkg kókuszreszeléket (ez el is maradhat A tészta hozzávalóit kikeverjük, zsírozott-lisztezett tepsibe öntjük.. a puding...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://www.mindenegybenblog.hu/sutes-nelkuli-receptek/tuti-finomsag-sutes-nelkul-csak-kevergetni
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű